Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ κυρία Αλεξάνδρα Κορωνίδου θυμάται όποια θέλει από τα σχόλιά της για...

Η κυρία Αλεξάνδρα Κορωνίδου θυμάται όποια θέλει από τα σχόλιά της για τη σχολική στέγη

Την παρακάτω απάντηση, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, έδωσε η Αλεξάνδρα Κορωνίδου, δημοτική σύμβουλος της διοίκησης Μανδαλιανού, στον Πέτρο Σούλα για όσα της καταλόγισε σχετικά με τη σχολική στέγη:

«Το θέμα για το οποίο θα απαντήσω το θεωρώ πολύ light για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μιας και αναφέρθηκε το όνομά μου δύο τρεις φορές οφείλω να το πω.

Κύριε Σούλα αναφερθήκατε στο σχόλιο που έκανα στα social, το οποίο μάλλον δεν έχετε διαβάσει και πάρα πολύ καλά. Δεν ξέρω αν σας το μεταφέρανε προφορικά ή αν το διαβάσατε εσείς ο ίδιος. Το σχόλιό μου ήτανε απάντηση σε κάποιο ποίημα που γράφτηκε κάπου, στην «Αγκίδα» συγκεκριμένα, και ήτανε μία σειρά και έλεγε “ενώ πιο πριν κάθε τρία χρόνια χτιζόταν κι ένα σχολείο”. Δεν ξέρω τώρα από που από αυτήν την πρόταση προκύπτει ότι αναφερόμουνα σ’ εσάς και στη δική σας θητεία. Αυτό το πράγμα που έγραψα αφορούσε ένα ποιηματάκι που κυκλοφόρησε στην «Αγκίδα» και ήταν η αντίδρασή μου σε αυτά που διάβασα και σε κάποια που τα θεώρησα αρκετά προσβλητικά προς το πρόσωπο του δημάρχου και γενικά για τη διοίκηση. Δεν είχε να κάνει μ’ εσάς κύριε Σούλα, ούτε με το έργο σας, ούτε με αυτά που κάνατε ως διοίκηση σε καμία περίπτωση.

Εξάλλου θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι απευθύνεστε σε μια διευθύντρια που έβαλε πλάτη όταν χρειάστηκε να βάλετε μαθητές σε αίθουσες που δεν υπήρχανε στη θητεία σας. Στο 1ο Δημοτικό βάλαμε δύο κίμπο. Διαχειρίστηκα την κατάσταση ως διευθύντρια τότε του σχολείου, νομίζω με τρόπο πάρα πολύ καλό και ο κύριος Γαρούφας ήταν εκεί και μπορεί να το βεβαιώσει. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σ’ αυτό.

Εγώ δεν αναφερόμουν σ’ εσάς με το σχόλιο αυτό.

Τέλος πάντων, εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σ’ εσάς και στην «Αγκίδα» για τη διαφήμιση που μου κάνατε, ειδικά η «Αγκίδα» μου αφιέρωσε πολλά άρθρα αυτές τις μέρες. Να είστε καλά που αναφέρεται το όνομά μου έτσι στα social. Είναι πολύ καλό κι ας είναι αρνητική διαφήμιση. Πάντα διαφήμιση είναι. Ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την απάντηση της κυρίας Κορωνίδου στον κύριο Σούλα;

Να σχολιάσει πως θυμήθηκε επιλεκτικά το πρώτο σχόλιό της και έκανε πως ξέχασε το δεύτερο σχόλιο στο οποίο προκαλούσε λέγοντας «Ναι κύριοι της αγκίδας γράψτε μας και πότε χτίστηκε το τελευταίο σχολικό κτίριο στο δήμο μας»;

Κι αν αυτό το τελευταίο δεν αναφερόταν στη διοίκηση Σούλα, όπως διαβεβαίωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Κορωνίδου, που αναφερόταν; Μόνο στη διοίκηση Λαφαζανίδη; Με την παράταξη Λαφαζανίδη όμως η κυρία Κορωνίδου συνδιοικεί και οφείλει να απολογείται για τα χρόνια που διοίκησε κι όχι να βγαίνει τιμητής. Ποιος περιμένει η κυρία Κορωνίδου να απολογηθεί για τη θητεία του συνοδοιπόρου της Στάθη Λαφαζανίδη;

Η στάση της κυρίας Κορωνίδου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ακριβώς αυτή της παράταξής της, της Νέας Πνοής. Λένε έξω τα χίλια μύρια σχετικά με το ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν τίποτα για τα σχολεία και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε αρνούνται αυτά που είπαν, είτε κάνουν πως ξεχνούν αυτά που είπαν, είτε λένε πως έκαναν φραστικό λάθος. Το πρόβλημα είναι πως μόλις βγαίνουν έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο αρχίζουν ξανά τα ίδια. Αυτή είναι η Νέα Πνοή με το Ήθος και το Όραμα.

Όσο για τη χαρά της κυρίας Κορωνίδου όσον αφορά την αρνητική διαφήμιση, την αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών και κυρίως όσων την ψήφισαν. Και σ’ αυτό όμως το ζήτημα η κυρία Κορωνίδου δεν πρωτοτυπεί. Την πρόλαβαν άλλοι συνάδελφοί της τής διοίκησης του δήμου, οι οποίοι επίσης θεωρούν ότι προβάλλονται μέσω της αρνητικής διαφήμισης. Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα στελέχη της διοίκησης υιοθετούν αυτήν την άποψη. Κάποιος τους έπεισε φαίνεται πως είναι καλό να ακούγεται αρνητικά το όνομά τους. Βέβαια είναι κι αυτό αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ