Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣκληρή απάντηση του Πέτρου Σούλα στη διοίκηση Μανδαλιανού για τη σχολική στέγη

Σκληρή απάντηση του Πέτρου Σούλα στη διοίκηση Μανδαλιανού για τη σχολική στέγη

Σκληρή απάντηση έδωσε ο τέως δήμαρχος Πέτρος Σούλας στη δημοτική σύμβουλο της διοίκησης Μανδαλιανού και τέως αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Κορωνίδου για όσα εκείνη είπε σχετικά με το πότε χτίστηκε τελευταία φορά σχολείο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο κύριος Σούλας απάντησε στην κυρία Κορωνίδου ότι χτίστηκε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Πριν από τη δική του διοίκηση δεν χτίστηκε επί πολλά χρόνια σχολείο στο δήμο αλλά κατά τη δική του διοίκηση, όπως τόνισε ο τέως δήμαρχος, δόθηκε βάρος στην ανέγερση σχολικών κτηρίων.

«Ξεμπλοκάραμε το 24ο, που ήταν στα σπάργανα η μελέτη μέσω των Κτηριακών Υποδομών. Κάθε εβδομάδα ήμασταν εκεί. Δημοπρατήθηκε. Το βρήκατε δημοπρατημένο το έργο αυτό κι ακόμη δεν μπορεί να παραδοθεί ενώ επανειλημμένως σας είχα επιστήσει την προσοχή από το Νοέμβριο του 2019. “Προσέξτε τους δρόμους που πρέπει να ανοιχτούν γύρω γύρω”. Το είχα επαναλάβει τουλάχιστον έξι φορές και έχω τα πρακτικά. Και φτάσαμε τελευταία στιγμή να αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τη διάνοιξη των δρόμων», υπογράμμισε ο Πέτρος Σούλας.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι ουσιαστικά έργο της προηγούμενης διοίκησης, είπε ο τέως δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας τα παρακάτω για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου:

«Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, κάναμε τη μελέτη για το 25ο Δημοτικό Σχολείο κι αφήσαμε τη μελέτη εκεί. Τρία χρόνια πέρασαν. Δεν δημοπρατείται το έργο. Να πω ότι δεν κάναμε το 25ο; Δεν το κάναμε το 25ο. Το δρομολογήσαμε; Το δρομολογήσαμε».

Ο κύριος Σούλας αφού αναφέρθηκε σε ένα οικόπεδο για σχολική στέγη δίπλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο τακτοποίησε η διοίκησή του προκειμένου να είναι έτοιμο για την ανέγερση σχολικού κτηρίου, ρώτησε την κυρία Κορωνίδου και τη διοίκηση Μανδαλιανού τα εξής:

«Εσείς μέχρι τώρα δρομολογήσατε ένα σχολείο; Εσείς μέχρι τώρα δρομολογήσατε την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου; Εσείς μέχρι τώρα δημοπρατήσατε ένα σχολείο; Όχι».

«Δεν μπορεί λοιπόν, για να υπάρχει άλλοθι αυτής της διοίκησης, να λέει η αντιδήμαρχος ότι τόσα χρόνια δεν χτίστηκε άλλο σχολείο. Προπαγάνδα στις πλάτες άλλων και όπου σας βολεύει η διοίκηση έχει συνέχεια, ενώ όπου δεν σας βολεύει δεν έχει συνέχεια», ολοκλήρωσε την αναφορά του στη σχολική στέγη ο κύριος Σούλας.

Πάντως η διοίκηση Μανδαλιανού κάτι κάνει για τη σχολική στέγη. Προσπαθεί στο νεοανεγερθέν 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, που ουσιαστικά έχτισε η διοίκηση Σούλα μετά από πολλά χρόνια χωρίς ανέγερση σχολικού κτηρίου στο δήμο, να στοιβάξει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν έχτισε σχολεία, όχι μόνο δεν δημοπράτησε σχολεία (δεν έχει δημοπρατήσει ακόμη ούτε το 25ο Δημοτικό Σχολείου Ευόσμου του οποίου τη χρηματοδότηση βρήκε έτοιμη από τη διοίκηση Σούλα), αλλά επιπλέον θέλει να καταργήσει ολόκληρο κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτό του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σε μια περιοχή που χρειάζεται να χτιστούν κι άλλα Δημοτικά Σχολεία. Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού που τολμάει και κάνει επιθέσεις σαν της κυρίας Κορωνίδου για τη σχολική στέγη.

Κιμ. Ο.

Η κυρία Αλεξάνδρα Κορωνίδου θυμάται όποια θέλει από τα σχόλιά της για τη σχολική στέγη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ