Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτο ΓΠΣ, ΤΠΣ, ΤΕΕ και ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο Κώστας Σωτηράκης

Στο ΓΠΣ, ΤΠΣ, ΤΕΕ και ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο Κώστας Σωτηράκης

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης αναφέρθηκε στο ΓΠΣ, στο ΤΠΣ, στο ΤΕΕ, στο ΕΣΠΑ, λέγοντας τα παρακάτω:

«Λεπτομέρειες θα σας πει ο κύριος Νέστορας Λαφαζανίδης μήπως δεν θυμάμαι κάτι για το ΓΠΣ. Εγώ το μόνο που έχω να σας πω είναι χθες που ήμουν στην Αθήνα για προσωπική μου δουλειά συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα του ΤΕΕ για άλλες υποθέσεις και μου είπε ότι άμεσα αυτές τις μέρες θα δημοπρατηθεί το ΤΠΣ. Το ΤΠΣ πρέπει να τελειώσει μέχρι το 2025.

Θέλω να σας πω όμως ότι αυτό που καταθέσαμε σαν δήμος κι είχαμε πάει με τον κύριο Νέστορα Λαφαζανίδη στον Γενικό Γραμματέα είναι ότι είχαμε φτάσει στο β΄ βήμα. Είμαστε σε πολλή καλή κατάσταση από πολλούς άλλους δήμους, από το δήμο Δέλτα, που άκουσα, από το δήμο Ωραιοκάστρου για το ΤΠΣ. Και θέλω να ξέρετε κύριε Αντίνου ότι το ΓΠΣ μέχρι το 2025 πρέπει να έχει τελειώσει, δηλαδή αν θα βγει τώρα ο ανάδοχος που θα μπουν.

Το μόνο πρόβλημα που έχουνε το ΤΕΕ, απ’ ότι μου είπε ο Γραμματέας του ΤΕΕ, είναι ότι τόσα πολλά ΤΠΣ δεν ανταποκρίνονται τα εξωτερικά γραφεία, δεν υπάρχουν τόσα μελετητικά γραφεία. Θα δημοπρατηθεί εμάς να βγει ανάδοχος. Θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Ήμασταν σ’ ένα στάδιο πιο μακριά λόγω συνθηκών. Ήμασταν σε πολύ καλό στάδιο όταν καταθέσαμε. Κι αν τυχόν δεν γινότανε με το κύριο Μπακογιάννη με το υπουργείο, θα είχαμε αυτήν τη στιγμή ΓΠΣ. Απλώς πηγαίναμε μια πίσω ΓΠΣ, μια ΤΠΣ, έβγαλε το κράτος βρήκε λεφτά από το ΕΣΠΑ, λέει ΤΠΣ, αν μου διαφεύγει κάτι ο κύριος Λαφαζανίδης θα το γνωρίζει καλύτερα εκείνην την περίοδο αλλά ήμασταν σε πολύ καλό στάδιο να καταθέσαμε ΤΠΣ».

Ζήκος: Κατάλαβες κυρ Σωτήρη μου;

Κυρ Σωτήρης: Κατάλαβα Ζήκο.

Ζήκος: Πάλι καλά γιατί δεν κατάλαβα εγώ.

ΤΕΕ, ΕΣΠΑ, ΤΠΣ, ΓΠΣ και ΓΤΠ!

Κιμ. Ο.

ΥΓ: ΤΕΕ=Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

ΕΣΠΑ= Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης

ΤΠΣ=Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

ΓΠΣ=Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

ΓΤΠ=Γενικό Τοπικό Πολεοδομικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ