Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν θα απολογηθεί ο δήμαρχος για τον κουμπάρο του και ο δημοτικός...

Δεν θα απολογηθεί ο δήμαρχος για τον κουμπάρο του και ο δημοτικός σύμβουλος για τον πατέρα του

Γράφει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε κάποιο σημείο ότι «Ο νταής δημότης είναι πατέρας εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου» ενώ παρακάτω θέτει τα εξής δύο ερωτήματα:

  1. «Εάν ο εν λόγω “κύριος” ενοχλήθηκε, γιατί δεν έκανε τα παράπονα του στο Δήμαρχο, που όπως έχουμε μάθει είναι και κουμπάροι;»
  2. «Γιατί δεν το είπε στο γιο του, να το φέρει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;»

Εντάξει. Εμπεδώσαμε ότι ο «νταής» είναι πατέρας εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και κουμπάρος του δημάρχου. Ούτε ο δήμαρχος όμως, ούτε ο δημοτικός σύμβουλος ήταν παρόντες στο περιστατικό και φυσικά δεν υπερασπίστηκαν την πράξη του εν λόγω κυρίου.

Βέβαια, ούτε και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων κατηγορεί το δήμαρχο και το δημοτικό σύμβουλο για το περιστατικό, αλλά φροντίζει να μας ενημερώσει για τις σχέσεις του δράστη μαζί τους.

Γιατί δεν είπε τα παράπονά του στο δήμαρχο και στο δημοτικό σύμβουλο γιο του; Σπουδαίες ερωτήσεις. Γιατί δεν τα είπε και αποφάσισε να βιαιοπραγήσει. Είναι προφανές πως δεν θα απολογηθούν ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος για τις ενέργειες ενός ενήλικου.

Ο δήμαρχος μπορεί να κατηγορηθεί για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το περιστατικό και για το εάν θα το αντιμετωπίσει, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία γι’ αυτό. Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων λέει πως ο δήμος δεν έκανε καμία ενέργεια πέρα από την ανάρτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας στο facebook.

Είναι προφανές πως ο δήμαρχος θα έχει σοβαρότατες ευθύνες εάν δεν αντιμετωπίσει ένα τέτοιο περιστατικό. Σίγουρα όμως ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και ο δημοτικός σύμβουλος, δεν έχουν ευθύνες γι’ αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό, ούτε χρειάζεται να απολογηθούν ή να ντραπούν ή να παραιτηθούν γι’ αυτό.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ