Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣχετικά με τμήμα ένταξης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Σχετικά με τμήμα ένταξης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο που αναφέρεται σε τμήμα ένταξης.

Γράφει λοιπόν στη μηνυτήρια αναφορά ότι για το 24ο Δημοτικό Σχολείο υποβλήθηκε το έτος 2019 αίτηση για να δημιουργηθεί τμήμα ένταξης και επομένως θα πρέπει να υπάρχει αυτόνομη αίθουσα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και του συνοδούς τους.

Εξαιτίας της συστέγασης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο, φαίνεται πως η αίθουσα για το τμήμα ένταξης, όπως και αίθουσες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιβλιοθήκη, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό που προορίζονταν αφού θα χρησιμοποιηθούν για κανονικές αίθουσες.

Το τμήμα ένταξης όμως φιλοξενεί μαθητές με μαθησιακές ανάγκες και χρειάζεται ιδιαίτερο χώρο. Είναι δυνατόν να μην έχει το σχολείο τέτοιο τμήμα αφού το χρειάζεται; Είναι δυνατόν η διοίκηση του δήμου, με τόσους εκπαιδευτικούς στη σύνθεσή της, να αφήσει το σχολείο χωρίς τμήμα που χρειάζεται για να καλύψει μαθητές με μαθησιακές ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ