Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαραπληροφόρηση για την καταδίκη του τέως δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρου Σούλα

Παραπληροφόρηση για την καταδίκη του τέως δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρου Σούλα

Πριν από λίγο δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης, σε μια συζήτηση για τη μήνυση που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης κατά του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την μη απόδοση στους εργαζόμενους της καθαριότητας και άλλων συναφών υπηρεσιών επί σειρά ετών των Μέσων Ατομικής Προστασίας, αναφέρθηκε και στον τέως δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρο Σούλα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην καταδίκη του τέως δημάρχου για τη μη χορήγηση γάλατος στους εργαζόμενους. Μάλιστα μίλησε για μία ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στο Πέτρο Σούλα, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Ο δημοσιογράφος πρέπει να ενημερωθεί ότι ο κύριος Σούλας αθωώθηκε γι’ αυτήν την υπόθεση από το Εφετείο. Ο δημοσιογράφος πρέπει να ενημερωθεί ότι η ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον Πέτρο Σούλα ήταν οκτώ μήνες φυλάκισης, που θα ήταν πολύ μικρότερη εάν δεν είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη ποινή ο τέως δήμαρχος προκειμένου να μπορεί να την εφεσιβάλει. Ο δημοσιογράφος πρέπει να ενημερωθεί για να μην παραπληροφορεί άθελά του τον κόσμο.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσο γρήγορα μαθεύτηκε η πρωτόδικη καταδίκη του Πέτρου Σούλα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσο πολλά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρθηκαν σ’ εκείνην την καταδίκη με διάφορες περικοκλάδες και είναι επίσης αξιοπερίεργο που για την αθώωση του τέως δημάρχου για την ίδια υπόθεση από το Εφετείο ακόμη δεν έχει γραφτεί τίποτα πουθενά εκτός από την «Αγκίδα» (ζητούμε συγνώμη προκαταβολικά από Μέσα Ενημέρωσης που δημοσίευσαν το γεγονός και δεν το είδαμε). Αντί λοιπόν να γίνει δημοσιογραφική αναφορά για την αθωωτική απόφαση του Εφετείου, γίνεται δημοσιογραφική αναφορά στην πρωτόδικη απόφαση σαν να μην υπάρχει απόφαση Εφετείου.

Σ.

Πέτρος Σούλας: Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ο δήμος δεν διασύρθηκε ξανά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ