Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠέτρος Σούλας: Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ο δήμος δεν διασύρθηκε ξανά

Πέτρος Σούλας: Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί ο δήμος δεν διασύρθηκε ξανά

Η «Αγκίδα» μίλησε με τον τέως δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρο Σούλα, για την αθώωσή του από το Εφετείο που αφορούσε την υπόθεση της μήνυσης που είχε γίνει σε βάρος του για γάλα που δεν είχε δοθεί στους εργαζόμενους.

Αγκίδα: Αισθάνεστε δικαιωμένος από την απόφαση του Εφετείου;

Πέτρος Σούλας: Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί η στάση μου απέναντι στους εργαζόμενους ήταν αυτή που έπρεπε χωρίς να τους στερήσω το παραμικρό τους δικαίωμα. Αισθάνομαι όμως περισσότερο δικαιωμένος για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου που δεν διασύρθηκε για ακόμα μια φορά. Θεωρώ ότι δικαιώθηκε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και όχι ο Σούλας ο Πέτρος.

Αγκίδα: Θεωρείτε ότι ήταν ακόμα ένας κρίκος στη διαδικασία των καταγγελιών και των μηνύσεων σε βάρος αιρετών και υπαλλήλων του δήμου;

Πέτρος Σούλας: Ακριβώς έτσι και θέλω να τονίσω ότι μπορεί κάποιοι συνδικαλιστές να είναι αγνοί και να νοιάζονται πραγματικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά είναι από πίσω οι «μεγάλες ξανθότριχες αρκούδες» οι οποίες ακόμη προσπαθούν παρασκηνιακά να διασύρουν το δήμο.

Αγκίδα: Και αυτή η μήνυση σε βάρος σας δεν είχε καμία βάση τελικά;

Πέτρος Σούλας: Δεν είχε καμία βάση. Ειπώθηκαν μέσα στο δικαστήριο πράγματα που δεν ίσχυαν, ευτυχώς όμως το Εφετείο αποτελείται από έμπειρους δικαστές οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα πράγματα. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική και η απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή μου ήταν ομόφωνη. Ομόφωνη δικαίωση.

Αγκίδα: Από τότε που κατέπεσαν όλες οι καταγγελίες σε βάρος αιρετών και υπαλλήλων του δήμου, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός προσωπικά και η διοίκησή του δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος και τα Μέσα Ενημέρωσης για την αβασιμότητα των καταγγελιών. Μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα. Γιατί πιστεύετε ότι συμπεριφέρονται έτσι;

Πέτρος Σούλα: Είναι αλήθεια ότι δεσμεύτηκαν και ότι δεν έκαναν τίποτα. Να το αποδώσω σε δόλο; Δεν νομίζω. Σε αμέλεια; Ίσως. Νομίζω ότι είναι αδιαφορία. Είναι η διοίκηση των εξαγγελιών. Εξαγγέλλει το ΚΕΠ, εξαγγέλλει το στάδιο, εξαγγέλλει ενημέρωση για τις καταγγελίες που κατέπεσαν, εξαγγέλλει το τάδε, το δείνα και το άλλο, χωρίς τελικά να κάνει τίποτα. Μόνο εξαγγέλλει.

Η διοίκηση του δήμου έπρεπε να κάνει ενέργειες για να ενημερώσει ότι κατέπεσαν όλες οι καταγγελίες κι αυτό όχι για να στηρίξει τους αιρετούς και τους υπαλλήλους που υπέστησαν όλη αυτή την άδικη ταλαιπωρία, αλλά για να στηρίξει το κύρος του δήμου. Ο δήμος διασυρόταν. Τον Σούλα αύριο δεν θα τον θυμάται κανένας. Το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και όσα ακούστηκαν σε βάρος του θα τα θυμούνται όλοι.

Αγκίδα: Τελικά ποια ήταν η έκβαση όλων αυτών των καταγγελιών;

Πέτρος Σούλας: Μέχρι τώρα κανένας αιρετός ή εργαζόμενος από τους καταγγελλόμενους δεν καταδικάστηκε εξαιτίας των ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών, αλλά καταδικάζονται για συκοφαντική δυσφήμιση εκείνοι που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

Είναι επίσης γελοίο το γεγονός που έρχεται αυτός στο δικαστήριο να παρατηρεί και να δίνει οδηγίες απ’ έξω, αλλά δεν τολμάει η «μεγάλη ξανθότριχη αρκούδα» να εμφανιστεί σαν μάρτυρας.

Αγκίδα: Τελικά για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη μήνυση σε βάρος σας;

Το ερώτημα είναι τι κερδίζει ο εργαζόμενος από τέτοιου είδους δικαστήρια. Από μια πιθανή καταδίκη ενός αιρετού οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν τίποτα. Κάποιοι απλά λειτουργούν εκδικητικά. Δεν ξέρω ποιος πληρώνει γι’ αυτά τα δικαστήρια, αλλά αν τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι είναι κρίμα γιατί αντί να πάνε οι συνδρομές τους για τους αγώνες και τα δικαιώματά τους, πάνε σε κάθε είδους εκδικητικές διαδικασίες απέναντι στους αιρετούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ