Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτα Μαρμαρένια Αλώνια πάλεψε για το δήμο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και ηττήθηκε

Στα Μαρμαρένια Αλώνια πάλεψε για το δήμο ο Κλεάνθης Μανδαλιανός και ηττήθηκε

Όπως μας ενημερώνει από το προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, την προηγούμενη εβδομάδα παραβρέθηκε στην Αθήνα και μεταξύ άλλων επαφών που έκανε, πήγε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου έθεσε το σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης και της δυσοσμίας ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου, συζήτησε την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ οι οποίοι  αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ζητώντας τη συνδρομή του υπουργείου για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έθεσε επί τάπητος τη λανθασμένη ερμηνεία της οδηγίας SEVESO, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την περιοχή.

Καταλαβαίνουμε από τις περιγραφές ότι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός πάλεψε για τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών στα Μαρμαρένια Αλώνια σαν το Διγενή. 15 μήνες πριν τις εκλογές ο δήμαρχος θυμήθηκε τη ρύπανση, τη δυσοσμία, τους πυλώνες υψηλής τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος και τη λανθασμένη ερμηνεία της οδηγίας SEVESO. Μέχρι τώρα ο κύριος δήμαρχος θεωρούσε υποκειμενικές τις μύτες των δημοτών που αντιλαμβάνονταν τη δυσοσμία, ήθελε να κουβαλήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στα ΕΛΠΕ για να δει τα έργα που έχουν κάνει για τον περιορισμό της δυσοσμίας και δεν υπέγραφε την έκδοση οικοδομικών αδειών ή δεν έκανε όποιες άλλες ενέργειες έπρεπε να κάνει για να εκδίδονται οικοδομικές άδειες και να μη συνεχίζεται η λανθασμένη ερμηνεία της οδηγίας SEVESO, ενώ είχε στα χέρια του τη γνωμοδότηση του δικηγόρου του δήμου και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Πάλεψε λοιπόν ο κύριος Μανδαλιανός, ωσάν το Διγενή στα Μαρμαρένια Αλώνια, και ηττήθηκε κατά κράτος. Πώς οδηγούμαστε σ’ αυτό το συμπέρασμα; Πουθενά στην ανάρτηση του δημάρχου δεν γράφει τι του απάντησαν στα διάφορα υπουργεία που πήγε. Η ανάρτηση είναι ένα ποίημα σχετικά με αυτά που είπε ο δήμαρχος και τα οποία κανονικά λέει ένας δήμαρχος που εκλέχτηκε χθες και όχι πριν από τρία χρόνια. Υποθέτουμε πως εάν ο δήμαρχος αποσπούσε έστω μισή καλή κουβέντα για όλα αυτά που είπε στα υπουργεία, θα την παρουσίαζε στην ανάρτησή του σαν μεγάλο κατόρθωμα. Δεν υπάρχει όμως ούτε μισή καλή κουβέντα ως απάντηση. Ίσως η απάντηση του δημάρχου σ’ αυτό να είναι ότι οι καλές κουβέντες από τα υπουργεία είναι μεγάλα έργα και προκειμένου να αποσπαστούν από τα χείλη των αρμοδίων, θα πρέπει να τον εκλέξουμε δήμαρχο για τουλάχιστον ακόμα μία τετραετία.

Κιμ. Ο.

«Ο χειρότερος δήμαρχος από ιδρύσεως των δήμων Κορδελιού και Ευόσμου»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ