Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛαφαζανίδης και Δεμερτζής προσπάθησαν να υπερασπίσουν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Λαφαζανίδης και Δεμερτζής προσπάθησαν να υπερασπίσουν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Οι δύο μικροί σε ηλικία δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και αντιδήμαρχοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Νέστορας Λαφαζανίδης και Χρήστος Δεμερτζής, προσπάθησαν να υπερασπίσουν τον δήμο από ανυπόστατες καταγγελίες αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί οι μεγάλοι σε ηλικία δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της διοίκησης, που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισαν να τους αφήσουν μόνους τους!

Τι έγινε συγκεκριμένα; Ο εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο την προσφυγή του δήμου κατά ανθρώπων που τον κατήγγειλαν ατεκμηρίωτα και η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης. Η διοίκηση του δήμου πήρε αυτήν την απόφαση γιατί αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου διασύρθηκαν ψευδώς εξαιτίας της καταγγελίας, αλλά και γιατί πρώην διευθυντής υπηρεσίας του δήμου είχε κερδίσει δικαστική διαμάχη που αφορούσε αυτήν την ψευδή καταγγελία εναντίον του. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Δημάρχου Κώστας Σωτηράκης πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του εισαγγελέα να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Τι συνέβη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής; Ο κύριος Σωτηράκης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος γιατί ήταν και ο ίδιος από εκείνους που ήταν καταγγελλόμενοι. Οι αντιδήμαρχοι Νέστορας Λαφαζανίδης και Χρήστος Δεμερτζής ψήφισαν την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Κώστα Σωτηράκη και συνεπώς της διοίκησης. Οι αντιδήμαρχοι κύριος Κώστας Αμανατιάδης και κυρία Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου ψήφισαν λευκό, με αποτέλεσμα η πρόταση της διοίκησης να μην περάσει. Οι αντιδήμαρχοι κύριος Κώστας Αμανατιάδης και κυρία Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου αποφάσισαν να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τη βούληση του δημάρχου, που είναι η υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του δήμου να φτάσει μέχρι τέλους. Οι αντιδήμαρχοι κύριος Κώστας Αμανατιάδης και κυρία Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου αποφάσισαν να αθετήσουν την υπόσχεση της διοίκησης να δώσει οριστικό τέλος στην ιστορία των καταγγελιών που ταλαιπώρησαν και διέσυραν το δήμο επί σχεδόν μια δεκαετία.

Βασίλης Κιμ.

Ποιος διοικεί τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;
Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να διοικήσει ούτε με την Οικονομική Επιτροπή;
Δηλαδή ο Κώστας Σωτηράκης ήταν ένοχος;
Τελικά ο Κώστας Σωτηράκης μόνο δήμαρχος στη θέση του δημάρχου δεν είναι
Εκθέτουν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τη συμπεριφορά τους μέλη της διοίκησης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ