Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα γραφεία τελετών είναι υπεύθυνα για την ταφή των απόρων;!

Τα γραφεία τελετών είναι υπεύθυνα για την ταφή των απόρων;!

«Σύμφωνα με τον κανονισμό των Κοιμητηρίων ο θανών μπορεί να ταφεί είτε σε φέρετρο είτε καλυμμένος με ένα σεντόνι, είτε τοποθετημένος σε ειδικό σάκο. Η διοίκηση του Κοιμητηρίου στις 30/04/2020 με αίτημα της με Αριθμ. Πρωτ. 1438 απευθυνόμενη προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας Θράκης, “Οι Ταξιάρχες” και με αφορμή περιστατικά που είχαν καταγραφεί στο Κοιμητήριο, ζήτησε οι άποροι θανόντες να μην ενταφιάζονται γυμνοί. Συγκεκριμένα, απαιτήθηκε κατ’ ελάχιστο οι σοροί να τοποθετούνται σε ειδικούς σάκους».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης την οποία υπογράφουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, των οποίων οι δήμοι είναι μέλη του Συνδέσμου που διαχειρίζεται το Κοιμητήριο Ευόσμου.

Νομίζει κανείς, που διαβάζει την ανακοίνωση, πως τον γελούν τα μάτια του! Ο Σύνδεσμος Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν ζητάει από τους δήμους να εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή κηδεία για τους απόρους, αλλά το ζητάει από τα γραφεία τελετών! Κηδεία απόρων με χορηγίες δηλαδή! Και δεν φτάνει που η διοίκηση των κοιμητηρίων κάνει ένα τέτοιο ατόπημα, αλλά τρεις δήμαρχοι βάζουν την υπογραφή τους και το επαναλαμβάνουν ως μεγάλο κατόρθωμα! Τι να σχολιάσει κανείς;! Ότι οι δημοτικές αρχές θεωρούν πως η δουλειά τους είναι να ζητούν χορηγίες μέχρι και για τις κηδείες;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Απριλίου 2021, τέθηκε το παραπάνω ερώτημα αφού δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική απάντηση για το γιατί ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε στα γραφεία τελετών για την ταφή των απόρων και δεν απευθύνθηκε στους δήμους.

Δυστυχώς όμως δεν έφταναν τα παραπάνω. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσπάθησε με ανακοίνωσή της να γυρίσει την αλήθεια με το κεφάλι προς τα κάτω. Γράφει για το συγκεκριμένο ζήτημα η ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου:

«Η διοίκηση του Κοιμητηρίου στις 30/04/2020 με αίτημα της με Αριθμ. Πρωτ. 1438 απευθυνόμενη προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας Θράκης, “Οι Ταξιάρχες” και με αφορμή περιστατικά που είχαν καταγραφεί στο Κοιμητήριο ζήτησε οι άποροι θανόντες να μην ενταφιάζονται γυμνοί. Παράλληλα ζητήθηκε οι θανόντες να τοποθετούνται τουλάχιστον σε ειδικούς σάκους και σε φέρετρα και αυτό να καλύπτεται από τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνεται ο εκάστοτε δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις».

Αυτός που συνέγραψε την ανακοίνωση πρόσθεσε τη φράση «να καλύπτεται από τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνεται ο εκάστοτε δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις», πράγμα που δεν υπήρχε στην ανακοίνωση του Συνδέσμου που υπέγραψαν οι τρεις δήμαρχοι, αλλά ούτε και ακούστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Απριλίου 2021! Ωραία αντίληψη και για την ευθύνη ταφής των απόρων και για την αλήθεια!

Κιμ. Ο.

Ο κατήφορος της «Νέας Πνοής» του δημάρχου Μανδαλιανού χωρίς πολιτικό ήθος και όραμα
«Ο Γιάννης Καμαρινός ως ύαινα αναζητά “τροφή” στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ευόσμου»
Μαρία Πασχαλίδου: Πουθενά στον κανονισμό των κοιμητηρίων δεν γράφονται τέτοια πράγματα
Γιατί οι τρεις δήμαρχοι μίλησαν εκ μέρους του ΔΣ των Κοιμητηρίων Δυτικής Θεσσαλονίκης;
Καμία ουσιαστική απάντηση για το «καπέλωμα» του Δ.Σ. των Κοιμητηρίων Ευόσμου!
«ΣΤΗ “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΙΑ!! ΑΣ ΤΑ ΧΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ!!»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ