Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ κατήφορος της «Νέας Πνοής» του δημάρχου Μανδαλιανού χωρίς πολιτικό ήθος και...

Ο κατήφορος της «Νέας Πνοής» του δημάρχου Μανδαλιανού χωρίς πολιτικό ήθος και όραμα

*Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

Τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο Παλαί ντε Σπορ Θεσσαλονίκης και μιλούσε για τα μεγάλα έργα που θα έκανε ως αυριανός πρωθυπουργός, είχε από πίσω του με μεγάλα γράμματα ένα σύνθημα που έλεγε: «Η Ελπίδα έρχεται. Η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει». Θα θυμάστε, ήταν τότε που έλεγε θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κτυπάει τα νταούλια για να χορεύουν οι ευρωπαίοι. Άσχετα αν μέχρι σήμερα μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του, τον χορεύουν ακόμη όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι, έλληνες και ευρωπαίοι.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2019, όταν ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πολιτικό επίπεδο, ενώπιον ψηφοφόρων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στο πολιτιστικό κέντρο να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος δήμαρχος, είχε από πίσω του ένα σύνθημα που έλεγε: «Νέα Πνοή, με Ήθος και Όραμα για τον δήμο μας». Δεκαεννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δυστυχώς για τους πολίτες του ιστορικού δήμου, αναζητούνται ακόμη το πολιτικό του ήθος και το όραμα.

Η πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου κυριάρχησε το ζήτημα των Κοιμητηρίων Ευόσμου, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ήταν το κερασάκι της τούρτας μίας σειράς γεγονότων που διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες στον δήμο και απέδειξαν ότι ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν μπορεί να ανταποκριθεί με την δέουσα σοβαρότητα στα καθήκοντα του δημάρχου ενός δήμου με υψηλές απαιτήσεις.

Τα γεγονότα είναι πολλά και η επικαιρότητα τα έχει καταγράψει όλα. Αυτά όμως είναι τα κυριότερα:

  1. Οι παλινωδίες του στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και οι δηλώσεις που έκανε για τα τεστ, οδήγησαν τους πολίτες σε σύγχυση. Χωρίς να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα όπως άλλοι δήμοι στο ξεκίνημα της διασποράς, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση του ασκούσε κριτική στις συνεδριάσεις, ήταν και ειρωνικός απέναντι τους. Ένας δήμαρχος με όραμα, απέναντι σε μία πανδημία που εξαπλώνεται με τραγικές συνέπειες και για τους ανθρώπους και για την οικονομία, δεν αφήνει τους δημότες του να κινδυνεύσουν.

 

  1. Οι αποκαλύψεις του κ. Γιώργου Χατζηβρέττα, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Πέτρου Σούλα, με αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του περί προσλήψεων παιδιών, ανιψιών, αδελφών και λοιπών συγγενών αντιδημάρχων που δεν διαψεύστηκαν ποτέ, ήρθε να τσαλακώσει το αφήγημα του ήθους. Ένα δήμαρχος με πολιτικό ήθος και ευαισθησίες, απέναντι σε μία κοινωνία δημοτών που πνίγεται στην ανεργία και ψάχνει δικαίωμα στην εργασία, όσο νόμιμες και αν είναι οι προσλήψεις, δεν επιλέγει συγγενικά πρόσωπα αλλά προκηρύσσει διαγωνισμό.

(Σύμφωνα με σχόλια που ακούγονται στα πολιτικά πηγαδάκια του Ευόσμου και του Κορδελιού, ακόμη και σε καιρό πανδημίας, αυτές οι προσλήψεις θα είναι τα φειγ βολάν των επόμενων εκλογών)…

  1. Το ζήτημα της ΘΕΠΑΝ που άνοιξε ο κ. Νίκος Ζυγάς, μία μείζονος σημασίας υπόθεση που ταλανίζει την κοινή γνώμη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που άπτεται της διαφύλαξης της δημοτικής περιουσίας. Όπως είπε και ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», ο Δήμος, ως αυτοδιοικητικός θεσμός, είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα, να προστατεύει τα περιουσιακά του στοιχεία. Ένας δήμαρχος με όραμα, δεν επιδεικνύει απαράδεκτη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε αίτημα των πολιτών. Διεκδικεί και δεν παραιτείται προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.
  1. «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα». Ομάδα χιλιάδων πολιτών του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στο Facebook που διαμαρτύρονται για την δυσοσμία των ΕΛΠΕ. Σε αυτήν την σελίδα μπορείτε να διαβάσετε τι …σέρνουν καθημερινά οι πολίτες στον κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό για τις υποσχέσεις που λένε ότι τους έδωσε για να λύσει το πρόβλημα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο περιχαρής δήμαρχος που βλέπει ικανούς συμβούλους μόνο στην δική του παράταξη για να διοικήσουν τα Κοιμητήρια, στο ζήτημα των Ελληνικών Πετρελαίων πρότεινε να γίνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή και να πάνε όλοι μαζί να λύσουν το ζήτημα. Ένα δήμαρχος με πολιτικό ήθος, ευαισθησίες και όραμα τέτοια θέματα τα λύνει μόνος του. Αν χρειαστεί ας πάρει μαζί του στα ΕΛΠΕ τους κκ. Στάθη Λαφαζανίδη και Κώστα Σωτηράκη που πίστεψαν στις ικανότητες του. Τόσο απλά..

Δυστυχώς  ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την δημοτική αρχή του κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού. Η απάντηση που έκανε η παράταξη του «Νέα Πνοή», στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, όπου μιλάει για «ύαινες» και τροφή στα μνήματα, δείχνει και τον πανικό τους αλλά και το επίπεδο που έχει πέσει ο πολιτικός τους λόγος. Την καταγγελία για τα Κοιμητήρια την έκανε πολίτης και η αντιπολίτευση όπως οφείλει, γιατί ο ρόλος της είναι και ελεγκτικός, άσκησε κριτική και κατέθεσε κόσμια ερωτήσεις. Το ίδιο έκανε σύσσωμη και όλη η αντιπολίτευση η οποία προς τιμήν της, υπερασπίστηκε την κ. Πασχαλίδου για την ανάδειξη του θέματος. Όλα αυτά μπορεί ένας δημότης να τα ακούσει και να τα δει στο link της επίσημης σελίδας του δήμου στο youtybe https://www.youtube.com/watch?v=nOsYnIP-ajM.

Σε αυτήν την ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού διαβάζουμε: «Η διοίκηση του Κοιμητηρίου στις 30/04/2020 με αίτημα της με Αριθμ. Πρωτ. 1438 απευθυνόμενη προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας Θράκης, «Οι Ταξιάρχες» και με αφορμή περιστατικά που είχαν καταγραφεί στο Κοιμητήριο ζήτησε οι άποροι θανόντες να μην ενταφιάζονται γυμνοί. Παράλληλα ζητήθηκε οι θανόντες να τοποθετούνται τουλάχιστον σε ειδικούς σάκους και σε φέρετρα και αυτό να καλύπτεται από τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνεται ο εκάστοτε δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις».

Η επιστολή που δημοσιεύεται παρακάτω αυτούσια (Κανόνες κήδευσης, αίτημα προς γραφεία τελετών), δεν στάλθηκε από την διοίκηση, δεν την υπογράφει ο πρόεδρος του νομικού προσώπου, αλλά και πουθενά δεν αναφέρει όλα αυτά που μας περιγράφει ο καταπληκτικός κειμενογράφος των απαντήσεων της «Νέας Πνοής». 

Το παράδειγμα του κ. Τσίπρα στο ξεκίνημα του άρθρου και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο «πρώτη φορά αριστερός», είναι το καλύτερο παράδειγμα για πολιτικούς άρχοντες που πετάνε στον αέρα συνθήματα και φωτοβολίδες για ήθος και οράματα, αλλά κατά την διάρκεια της θητείας τους αποδεικνύονται πολιτικές πομφόλυγες!!

*Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι δημοσιογράφος, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης. Έχει πτυχίο στο Digital Marketing Strategy στο ΕΚΠΑ.

Η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο είναι www.tvreporters.gr  και στο Facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ