Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΓιατί οι τρεις δήμαρχοι μίλησαν εκ μέρους του ΔΣ των Κοιμητηρίων Δυτικής...

Γιατί οι τρεις δήμαρχοι μίλησαν εκ μέρους του ΔΣ των Κοιμητηρίων Δυτικής Θεσσαλονίκης;

Δύο σημαντικά ερωτήματα τέθηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη σχετικά με την ανακοίνωση των δημάρχων Κορδελιού Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων Μενεμένης για τα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης ρώτησε γιατί εκδόθηκε ανακοίνωση από τους τρεις δημάρχους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των Κοιμητηρίων και όχι από το ίδιο το Δ.Σ.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των τριών δημάρχων και στο σημείο που λέει ότι «Σχετικά με τον ενταφιασμό απόρου άνευ φέρετρου, διευκρινίζεται, ότι στην περίπτωση απόρων η διαδικασία προβλέπει η εξόδιος ακολουθία να τελείται στο εκκλησάκι των “Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ”, το οποίο βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου, ενώ εν συνεχεία ο θανών συνοδεύεται από τον ιερέα και τους εργολάβους στην τελευταία του κατοικία, όπου και ενταφιάζεται όπως προβλέπει η ορθόδοξη πίστη» και ρώτησε γιατί αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα δεν το λύνουν το Δ.Σ. των Κοιμητηρίων και οι δήμοι και ζητάνε από τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών να το λύσουν.

Στο πρώτο ερώτημα του κυρίου Ναθαναηλίδη, ο κύριος Κυριακίδης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Κοιμητηρίων και Δημοτικός Σύμβουλος της διοίκησης Μανδαλιανού, δεν αναφέρθηκε καθόλου, ενώ στο δεύτερο ερώτημα η απάντησή του δεν διευκρίνισε γιατί το πρόβλημα δεν το λύνουν οι δήμοι και πρέπει να το λύσουν οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ