Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕβδομάδα Αειφορίας και Βιωσιμότητας στο 15ο ΔΣ Ευόσμου

Εβδομάδα Αειφορίας και Βιωσιμότητας στο 15ο ΔΣ Ευόσμου

Εβδομάδα Αειφορίας και Βιωσιμότητας στο 15ο ΔΣ Ευόσμου:

Μια εμπειρία Δημιουργικής Εκπαίδευσης για το Μέλλον

Η παιδεία είναι το βασικό στοιχείο που διαμορφώνει το μέλλον. Με αυτήν την πεποίθηση, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ανέλαβε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριές του στα θέματα της αειφορίας και της βιωσιμότητας.

Από τις 8 έως τις 12 Απριλίου 2024, υλοποιήθηκε η Εβδομάδα Αειφορίας και Βιωσιμότητας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 “Δημιουργοί του μέλλοντός μας: Εκπαίδευση και Βιωσιμότητα” που συμμετέχει το σχολείο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν αφήγηση παραμυθιών για το περιβάλλον, βιωματικά παιχνίδια στην αυλή, ψηφιακά παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα και επιτραπέζια, κατασκευές και ζωγραφική αφισών, καθώς και δημιουργία μικρών προσωπικών κήπων.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές δραστηριότητες ήταν η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία τραγουδιών που ανέδειξαν θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης και οικολογικής βιωσιμότητας. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τους 17 αναπτυξιακούς στόχους του ΟΗΕ και ενθαρρύνθηκαν να σκεφτούν δημιουργικές λύσεις για προβλήματα που αφορούν την κλιματική κρίση και να ενισχύσουν την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας. Ταυτόχρονα, η δράση αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους/τις μαθητές/τριες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Η Εβδομάδα Αειφορίας και Βιωσιμότητας αποδείχθηκε ότι είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να ενθαρρύνει τη σκέψη και τη δράση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Οι διοργανωτές, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχημένη διοργάνωση και τη δημιουργική συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ