Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπίσκεψη του βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη στο Κέντρος Υγείας Ευόσμου

Επίσκεψη του βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη στο Κέντρος Υγείας Ευόσμου

Επίσκεψη του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Καθηγητής Ιατρικής και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τη διοίκηση και εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Ευόσμου και να ενημερωθεί για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή.

Από την συνάντηση με το προσωπικό και τους πολίτες που ανέμεναν να εξεταστούν προέκυψε πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στη λειτουργία του Κ.Υ. Ευόσμου, καθώς λείπουν σημαντικές παραϊατρικές ειδικότητες που είναι αναγκαίες για την ολοκληρωμένη παροχή φροντίδας υγείας (φυσιοθεραπευτής, διαιτολόγος, κ.α.), ενώ υπάρχουν και κτιριακά ζητήματα προς διόρθωση.

Ο κ. Χουρδάκης δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη: «Σε μερικές μέρες έχουμε την Παγκόσμια Μέρα Ασθενών και θεώρησα χρέος μου ως βουλευτής και ιατρός να έρθω σήμερα στον Εύοσμο για να δω από πρώτο χέρι την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Κ.Υ. Ευόσμου με την μεγαλύτερη προσέλευση ίσως σε όλη την Ελλάδα. Το προσωπικό του Κ.Υ. Ευόσμου -σε μία περιοχή με κρίσιμα δημογραφικά στοιχεία που χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας- με αυταπάρνηση προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια, επιδιώκοντας την ενίσχυση του προσωπικού και τη σύσταση επιτέλους του οργανισμού λειτουργίας, καθότι το μεγαλύτερο μέρος των ιατρών είναι αποσπασμένοι από αλλού.»

Δελτίο τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ