Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΒασίλης Αϊβαζίδης: Σκοπός μας οι υιοθεσίες για τη μείωση των αδέσποτων ζώων

Βασίλης Αϊβαζίδης: Σκοπός μας οι υιοθεσίες για τη μείωση των αδέσποτων ζώων

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 3ης Απριλίου 2024, ο Βασίλης Αϊβαζίδης, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα, είπε ότι σκοπός του δήμου είναι να μειωθούν τα αδέσποτα με υιοθεσίες από δημότες που θα ευαισθητοποιηθούν από τις δράσεις του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα όσον αφορά τους γιατρούς, έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχουν έρθει στο δήμο οι προσφορές και σε 10-15 μέρες θα υπάρχουν γιατροί που θα κάνουν τα εμβόλια, θα τοποθετούν τσιπ και θα παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα αδέσποτα του δήμου.

Ο κύριος Αίβαζίδης επισήμανε ότι οι τροφές για τα αδέσποτα του δήμου έχουν αυξηθεί σε δύο σακιά ανά εβδομάδα για να υπάρχει αφθονία για τη σίτιση των αδέσποτων.

«Γίνεται καταγραφή των αδέσποτων, γίνονται εμβόλια, τοποθετούνται τσιπ, γίνονται στειρώσεις. Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους του δήμου “Πράξη και Δράση” και “Νέα Ζωή”. Είχαμε συνάντηση μαζί τους. Εξέθεσαν τα αιτήματά τους, τοποθετήσαμε κοντέινερ για να φυλάσσονται οι τροφές και να μην τις καταστρέφουν τα ποντίκια», συνέχισε λέγοντας ο Βασίλης Αϊβαζίδης.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κοινές δράσεις που γίνονται με την Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά και τα δεσποζόμενα ζώα και τόνισε ότι είναι υποχρεωμένοι όλοι οι δημότες που έχουν ζώα να έχουν τοποθετήσει τσιπ σε αυτά και να τα βγάζουν βόλτα με το λουράκι τους, ενώ τόνισε ότι έχει παρατηρήσει πως πάρα πολλοί συνδημότες μας συμμορφώνονται με το νόμο. Ο αντιδήμαρχος έκανε αναφορά και σε περιστατικό που σκύλος δάγκωσε μικρό παιδί.

«Υπάρχει αρχείο με τα αδέσποτα, υπάρχει ιστορικό για το κάθε αδέσποτο ζώο, υπάρχει πενταμελής επιτροπή που ελέγχει και αποφασίζει το μέλλον του κάθε αδέσποτου. Έχουμε υποσχεθεί στη φιλοζωική δύο άτομα απ’ το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης, που θα βοηθήσουν στην καθαριότητα και σίτιση των αδέσποτων», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Βασίλης Αϊβαζίδης.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ