Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαδικτυακή φίμωση και χειραγώγηση της είδησης

Διαδικτυακή φίμωση και χειραγώγηση της είδησης

Στην αρχή το facebook αφαίρεσε το άρθρο με τίτλο «Σύζυγοι αντιδημάρχων πίσω από τον μπουφέ του job day!», γιατί σύμφωνα με το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης παραβιάζαμε τους κανόνες του με αυτή τη δημοσίευση.

Μετά από αυτήν την ενέργεια του facebook σε βάρος ενός δημοσιεύματος που δεν παραβίαζε κανέναν κανόνα, δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Το ότι σύζυγοι δύο αντιδημάρχων βοήθησαν στην εκδήλωση job day είναι είδηση».

Λίγη ώρα αργότερα το facebook αφαίρεσε και αυτό το άρθρο για τους ίδιους λόγους που αφαίρεσε το πρώτο. Προφανώς για το facebook είναι παραβίαση των κανόνων του το γεγονός ότι σύζυγοι δύο αντιδημάρχων βοήθησαν στην πραγματοποίησης του jobday στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η αυθαίρετη αυτή αφαίρεση άρθρων από το facebook συνιστά φίμωση και χειραγώγηση της είδησης. Δεν είναι δυνατόν το facebook να αφαιρεί πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν είναι δυνατόν να μην αφήνει όχι την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά την ελεύθερη διακίνηση ειδήσεων σχετικά με πραγματικά περιστατικά.

Τελικά δεν είναι δυνατόν να μας ειρωνεύεται κι από πάνω γράφοντας τα εξής σε ένα τυποποιημένο μήνυμα που στέλνουν προφανώς σε όλους όταν αφαιρούν δημοσιεύσεις τους: «Θέλουμε να μοιράζεστε ελεύθερα τις σκέψεις σας με τους άλλους. Αφαιρούμε περιεχόμενο ή επιβάλλουμε περιορισμούς σε άτομα μόνο για να διαφυλάξουμε τον σεβασμό και την ασφάλεια εντός της κοινότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ