Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ποια είναι η θέση του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;»

«Ποια είναι η θέση του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;»

Του Θανάση Κοκονά

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου κύριος Θανάσης Γαρούφας καταψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο κύριος Γαρούφας χρησιμοποιώντας όλη την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, παρουσίασε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ως μη κερδοσκοπικά ευαγή ιδρύματα, τα οποία θα δημιουργήσουν στη χώρα μας ξένα πανεπιστήμια όχι για να κερδίσουν, αλλά για να μας μάθουν γράμματα!

Η άποψη που εξέφρασε ο κύριος Γαρούφας είναι η άποψη του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου, γιατί πέρασαν τόσες ημέρες από τη συνεδρίαση και δεν υπήρξε καμία αντίδραση; Έχει ο Η΄ Διδασκαλικός Σύλλογος τέτοια θέση; Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αν έχει, μπορεί να μας το πει είτε ο κύριος Γαρούφας είτε ο Η΄ Διδασκαλικός Σύλλογος. Μπορεί όμως να μας το πει και ο κύριος Λιάπης, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και μέλος του Δ.Σ. του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σε αντίθεση με τον κύριο Γαρούφα, υπερψήφισε την καταδίκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το ερώτημα σχετικά με το ποια είναι η θέση του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων περιμένει απάντηση. Θα το απαντήσει κάποιος από τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου; Θα εκδοθεί επιτέλους κάποια ανακοίνωση από τον Σύλλογο;

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ