Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Φορέας υλοποίησης και αναμεταδότης του γνωστού μηνύματος «ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ & ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ» έγινε η Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού με υποστηρικτή την «ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ», η οποία για μία ακόμη φορά με την ενεργό συμμετοχή της σε συντονισμένες προσπάθειες, αποδεικνύει τη διαρκή ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν ευρύτερα το φάσμα της Ανακύκλωσης.

Μετά από αίτημα της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού στον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών κ. Πέτρο Μεσθανεύ, για την τοποθέτηση μεταλλικής Καρδιάς και σε δεύτερο σημείο της Κοινότητας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ελευθέριας για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, οι ενέργειες των δημοτικών υπηρεσιών ήταν άριστες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και η εγκατάσταση της μεταλλικής Καρδιάς. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα τοποθέτησης ΚΑΡΔΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ υλοποιείται υπό την εποπτεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης επαίνεσε την Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας ότι η παρουσία των μαθητών είναι ο καλύτερος αναμεταδότης του μηνύματος της «Καρδιάς» στις οικογένειές τους, μιας καθημερινής απλής και ανέξοδης πράξης, που όταν αυτή γίνει συντονισμένα, όπως θα γίνεται από σήμερα και σε αυτό το σημείο, θα αποδειχθεί σημαντική και πολύτιμη για κάποιους συνανθρώπους μας. Επίσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε το γεγονός ότι ακόμη και το πιο απλό μήνυμα γίνεται πιο ηχηρό όταν στηρίζεται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως η «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ».

«Σήμερα την ΚΑΡΔΙΑ της Ανακύκλωσης εγκαινίασαν μαθητές/τριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Η νέα γενιά, οι αυριανοί πολίτες, να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και πιο ενημερωμένοι. Εμείς ως Κοινότητα στείλαμε στην τοπική κοινωνία ένα τριπλό μήνυμα μιας καθημερινής μας πράξης, ώστε να αποκτήσουμε όλοι, με πρώτα τα παιδιά, περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, με αποτύπωμα όμως την κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους εκπαιδευτικούς του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γρηγόρη Σιδηρόπουλο και Ελένη Σταμάτιου που συνόδευσαν και ενημέρωσαν τα παιδιά ότι τα πλαστικά καπάκια είναι από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος, καθώς και την «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» για την ενεργό συμμετοχή της μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού,κα Έφη Καπνοπούλου.

Στη δράση συμμετείχαν οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Χατζηελευθερίου, Άκης Καλεύρας, Αποστόλης Πεταλίδης και δημότες.

Σε όλους, με πρώτα τα παιδιά, προσφέρθηκαν κεράσματα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία διέθεσε η «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» μέσα από τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης που υλοποιεί .

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ

Τα καπάκια που συλλέγονται μεταφέρονται σε εταιρίες ανακύκλωσης και αξιοποιούνται για την αγορά αμαξιδίων ή άλλων ιατρικών βοηθημάτων. Στη συνέχεια αυτά διατίθενται σε συνδημότες μας με κινητικά προβλήματα, ως μια έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα τους και στις καθημερινές κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ