Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Λάδι» έβγαλε η παράταξη Μανούκα την αύξηση της εισφοράς στον ΦΟΔΣΑ

«Λάδι» έβγαλε η παράταξη Μανούκα την αύξηση της εισφοράς στον ΦΟΔΣΑ

Η παράταξη Μανούκα, στη συζήτηση της αύξησης των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35% στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στράφηκε αποκλειστικά ενάντια στη διοίκηση Αλεξανδρίδη και έβγαλε «λάδι» την αύξηση, από την κεντρική εξουσία, της εισφοράς στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Είπε συγκεκριμένα η επικεφαλής της παράταξης:

«Η εισφορά στον ΦΟΔΣΑ δεν είναι ανελαστική. Καθορίζεται από το τονάζ των απορριμμάτων που μεταφέρουν για ταφή οι δήμοι στο ΧΥΤΑ.

Έχει προβλεφθεί η αναδιοργάνωση του συστήματος ανακύκλωσης και η έναρξη του συστήματος των καφέ κάδων για την κομποστοποίηση, ούτως ώστε να μειωθεί το τονάζ των απορριμμάτων που μεταφέρονται για ταφή στο ΧΥΤΑ και κατ΄ επέκταση να μειωθούν τα τέλη που θα πληρώσει ο δήμος στον ΦΟΔΣΑ; Προφανώς όχι.

Επίσης, ο νόμος δίνει δυνατότητα για απόκλιση στα έσοδα σε σχέση με τα έσοδα + ή – 10%. Για ποιο λόγο να μην συνυπολογιστεί η απόκλιση στα έσοδα σε ποσοστό – 10 %, για να μην μεταφερθούν άδικα βάρη στους πολίτες;»

Γιατί η παράταξη Μανούκα έβγαλε «λάδι» την αύξηση της εισφοράς στον ΦΟΔΣΑ; Για δύο λόγους.

α) Κατ’ αρχάς ήθελε να περιγράψει τη διοίκηση Αλεξανδρίδη με τα πιο μελανά χρώματα, γιατί αυξάνει τα Ανταποδοτικά Τέλη κατά 35% χωρίς απολύτως κανέναν λόγο.

β) Γιατί εάν δεν έβγαζε «λάδι» την αύξηση της εισφοράς στον ΦΟΔΣΑ, θα έπρεπε να μιλήσει για πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς την κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει εκείνη αυτήν την αύξηση. Φαίνεται όμως πως η κυρία Μανούκα δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Η κυρία Μανούκα άφησε ουσιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο να εννοηθεί πως η κεντρική εξουσία έχει διαμορφώσει ένα αγγελικό πλαίσιο, το οποίο η διοίκηση Αλεξανδρίδη μετατρέπει σε διαβολικό.

Είναι προφανές πως η παράταξη Μανούκα θα πορευτεί με τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Με τέτοια όμως αντιπολίτευση και χωρίς αναφορές και πιέσεις στην κεντρική εξουσία, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ούτε στάδιο θα δει, ούτε κολυμβητήριο θα δει, ούτε και τίποτα άλλο θα δει.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ