Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιος ψήφισε ποιον στην παράταξη Μανδαλιανού;

Ποιος ψήφισε ποιον στην παράταξη Μανδαλιανού;

Όσον αφορά την εκλογή εκπροσώπων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η παράταξη Μανδαλιανού είχε τέσσερις υποψηφίους και μπορούσε να εκλέξει τους δύο. Η παράταξη Μανδαλιανού έχει οκτώ δημοτικούς συμβούλους, που μπορούσαν να βάλουν τέσσερις σταυρούς ο καθένας. Δεν τους έβαλαν όμως, αφού οι υποψήφιοι της παράταξης Μανδαλιανού πήραν συνολικά τους μισούς σταυρούς από αυτούς που μπορούσαν να πάρουν.

Ας κάνουμε λοιπόν μια εικασία για το πώς ήταν τα οκτώ ψηφοδέλτια των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μανδαλιανού, ώστε να βγει το άθροισμα των 16 σταυρών που πήραν. Σ’ αυτά τα οκτώ ψηφοδέλτια προστίθεται κι ένα ένατο ψηφοδέλτιο κάποιου δημοτικού συμβούλου της παράταξης Μανούκα, ο οποίος δεν ψήφισε την παράταξή του αλλά ψήφισε την παράταξη Μανδαλιανού.

Οι τέσσερις υποψήφιοι της παράταξης Μανδαλιανού ήταν οι κύριοι Δημήτρης Αραμπατζής που πήρε 6 σταυρούς, Κώστας Σωτηράκης που πήρε 5 σταυρούς, Χρήστος Δεμερτζής που πήρε 4 σταυρούς και η κυρία Δαλαμπίρα Πάικα Αννέτα που πήρε 1 σταυρό.

Ψηφοδέλτιο 1: Αραμπατζής, Δεμερτζής.

Ψηφοδέλτιο 2: Αραμπατζής, Δεμερτζής.

Ψηφοδέλτιο 3: Αραμπατζής, Δεμερτζής.

Ψηφοδέλτιο 4: Αραμπατζής, Σωτηράκης

Ψηφοδέλτιο 5: Αραμπατζής, Δαλαμπίρα, Δεμερτζής.

Ψηφοδέλτιο 6: Αραμπατζής, Σωτηράκης.

Ψηφοδέλτιο 7: Σωτηράκης

Ψηφοδέλτιο 8: Σωτηράκης

Ψηφοδέλτιο 9: Σωτηράκης

Εάν η παραπάνω εικασία ισχύει, υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με τρεις σταυρούς προτίμησης, πέντε ψηφοδέλτια με δύο σταυρούς προτίμησης και τρία ψηφοδέλτια με μονοσταυρία, ενώ κάθε ένας από τους δημοτικούς συμβούλους είχε δικαίωμα να βάλει μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Εάν η παραπάνω εικασία ισχύει, άραγε σε ποιον ανήκει το κάθε ψηφοδέλτιο;

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ