Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑνάστατες οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα μετά τα αποτελέσματα για την ΠΕΔ

Ανάστατες οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα μετά τα αποτελέσματα για την ΠΕΔ

Ανάστατες είναι οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Μανούκα μετά τα περίεργα αποτελέσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία φανερώνουν ότι στις δύο παρατάξεις δεν υπάρχει συνοχή και κοινή στάση.

Εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου 9 αντιπρόσωποι στην ΠΕΔ, πέντε από τη διοίκηση και τέσσερις από την αντιπολίτευση. Επιπλέον αντιπρόσωποι στην ΠΕΔ, χωρίς εκλογή, θα είναι ο νυν και ο πρώην δήμαρχος.

Οι εκλογές έγιναν ξεχωριστά για τους εκπροσώπους της διοίκησης και ξεχωριστά για τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά τους εκπροσώπους της διοίκησης, οι υποψήφιοι ήταν πέντε, όσος και ο αριθμός που εκλέχτηκε. 1ος εκλέχτηκε ο Ξενιτόπουλος Σάββας με 22 ψήφους, 2ος ο Μεσθανεύς Πέτρος με 22 ψήφους, 3ος ο Κατσούκας Θεόδωρος με 22 ψήφους, 4η η Πουρσανίδου Μαρία με 21 ψήφους και 5η η Καλού Μένια με 21 ψήφους.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, από την παράταξη Μανδαλιανού έθεσαν υποψηφιότητα τέσσερις και εκλέγονται δύο. Οι δύο που εκλέγονται είναι ο Δημήτρης Αραμπατζής με 6 ψήφους και ο Κώστας Σωτηράκης με 5 ψήφους, ενώ ο Χρήστος Δεμερτζής έλαβε 4 ψήφους και η Αννέτα Δαλαμπίρα 1 ψήφο. Από την παράταξη Μανούκα έθεσαν υποψηφιότητα δύο άτομα. Εκλέγεται ο Θανάσης Γαρούφας με 5 ψήφους, ενώ η Μαρία Μανούκα έλαβε 4 ψήφους. Από την παράταξη Κοκονά έθεσαν υποψηφιότητα δύο άτομα. Εκλέγεται ο Θανάσης Κοκονάς με 2 ψήφους, ενώ η Μαρία Ξενίδου έλαβε 1 ψήφο.

Η κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης έλαβε μέρος στη διαδικασία με δικό της ψηφοδέλτιο. Υπήρχαν δηλαδή τρία ψηφοδέλτια, τα οποία είχαν στα χέρια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι όλης της αντιπολίτευσης. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορούσε να βάλει μέχρι τέσσερις σταυρούς προτίμησης. Αυτό εάν επέλεγε το ψηφοδέλτιο της παράταξης Μανδαλιανού, γιατί εάν επέλεγε κάποιο άλλο θα έβαζε μέχρι δύο, αφού και η παράταξη Μανούκα και η παράταξη Κοκονά είχαν δύο υποψηφίους.

Η παράταξη Μανδαλιανού έχει οκτώ εκλεγμένους και είχε τέσσερις υποψηφίους. Οι συνολικοί σταυροί που θα έπρεπε να έχουν οι υποψήφιοι της παράταξης Μανδαλιανού είναι 32, αλλά έχουν 16. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μανδαλιανού έβαλαν μόλις τους μισούς σταυρούς από αυτούς που μπορούσαν να βάλουν. Με δεδομένο ότι έλαβαν και ένα ψηφοδέλτιο από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μανούκα και αν υποθέσουμε ότι αυτό το ψηφοδέλτιο είχε μόνο ένα σταυρό προτίμησης, οι σταυροί προτίμησης που έβαλαν συνολικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μανδαλιανού ήταν 15! Ούτε οι μισοί από αυτούς που μπορούσαν να βάλουν. Μάλιστα η κυρία Δαλαμπίρα πήρε μόνο έναν σταυρό προτίμησης. Είναι προφανές ότι στην παράταξη Μανδαλιανού δεν υπήρχε καμία συνεννόηση για τη σταυροδοσία γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει, αφού πολλοί ήθελαν τις δύο αυτές θέσεις για την ΠΕΔ.

Η παράταξη Μανούκα έχει 6 δημοτικούς συμβούλους. Ο κύριος Γαρούφας έλαβε πέντε σταυρούς προτίμησης. Ξεκάθαρα ένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξης δεν ψήφισε την παράταξή του, αλλά την παράταξη Μανδαλιανού. Όμως η παράταξη της κυρίας Μανούκα έχει ένα επιπλέον πρόβλημα. Κι ένας δημοτικός σύμβουλος, από τους πέντε που ψήφισαν την παράταξή τους, ψήφισε μόνο τον κύριο Γαρούφα και όχι την κυρία Μανούκα. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η κυρία Μανούκα είπε πως η ίδια δεν ψήφισε τον εαυτό της, αλλά αυτό προφανώς ήταν για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Επικεφαλής παράταξης δεν θέτει υποψηφιότητα για να μείνει αναπληρωματικός. Κι αν το κάνει, για κάποιον λόγο, το δηλώνει προκαταβολικά.

Η παράταξη Κοκονά έχει 2 δημοτικούς συμβούλους. Ο κύριος Κοκονάς έλαβε 2 σταυρούς προτίμησης και η κυρία Ξενίδου 1. Είναι προφανές πως πήραν μόνο τις δικές τους ψήφους και είχαν σχεδιασμό να εκλεγεί ο κύριος Κοκονάς.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ