Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑντάλλαξαν ψήφους οι παρατάξεις Μανούκα και Μανδαλιανού

Αντάλλαξαν ψήφους οι παρατάξεις Μανούκα και Μανδαλιανού

Οι παρατάξεις Μανούκα και Μανδαλιανού, κατά την εκλογή μελών στη Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου, αντάλλαξαν ψήφους και αυτό είναι ξεκάθαρο από τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας.

Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε δικαίωμα να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς. Με βάση το γεγονός ότι ο κύριος Κοκονάς και η κυρία Ξενίδου έβαλαν μόνο έναν σταυρό, κάτι το οποίο μάλιστα δήλωσαν, το σύνολο των σταυρών προτίμησης της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είναι 44 και είναι 43, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μανδαλιανού και Μανούκα έβαλαν τρεις σταυρούς, πλην ενός που έβαλε δύο.

Η παράταξη Μανούκα έχει 6 μέλη, τα οποία μπορούσαν να βάλουν συνολικά 18 σταυρούς προτίμησης. Οι υποψήφιοί τους ήταν δύο και έλαβαν 14 σταυρούς. Με βάση το γεγονός ότι η κυρία Μανούκα έλαβε 8 σταυρούς, πράγμα που σημαίνει ότι την ψήφισαν και δύο μέλη της παράταξης Μανδαλιανού, οι της παράταξης Μανούκα έβαλαν 12 σταυρούς στους δικούς τους υποψηφίους. Αν υποθέσουμε ότι ο ένας σταυρός που λείπει είναι της παράταξης Μανούκα, η παράταξη Μανούκα έδωσε 5 σταυρούς στην παράταξη Μανδαλιανού.

Η παράταξη Μανδαλιανού έχει 8 μέλη, τα οποία μπορούσαν να βάλουν συνολικά 24 σταυρούς προτίμησης. Οι υποψήφιοι της παράταξης Μανδαλιανού ήταν τέσσερις και έλαβαν 26 σταυρούς προτίμησης, πήραν δηλαδή τους δικούς τους σταυρούς και δύο σταυρούς από την παράταξη Μανούκα. Με βάση όμως το γεγονός ότι η κυρία Μανούκα έχει 8 σταυρούς, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σταυροί προήλθαν από την παράταξη Μανδαλιανού, οι της παράταξης Μανδαλιανού έβαλαν 22 συνολικά σταυρούς στους υποψηφίους της παράταξή τους. Φαίνεται λοιπόν πως η παράταξη Μανδαλιανού έλαβε 4 σταυρούς από την παράταξη Μανούκα!

Ο ένας σταυρός που πήγε στον κύριο Κοκονά φαίνεται πως είναι ο πέμπτος της παράταξης Μανούκα. Η συγκεκριμένη ψήφος ήταν σίγουρα εκτός γραμμής της παράταξης και μπορούμε να υποθέσουμε πως το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο εκτός από την ψήφο στον κύριο Κοκονά είχε έναν ακόμα σταυρό, είχε δηλαδή συνολικά δύο σταυρούς και όχι τρεις.

Σ.

Προεκλογικά κόλπα οι καταγγελίες για σεξισμό σε βάρος του Κλεάνθη Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ