Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠροεκλογικά κόλπα οι καταγγελίες σε βάρος του Κλεάνθη Μανδαλιανού για σεξισμό

Προεκλογικά κόλπα οι καταγγελίες σε βάρος του Κλεάνθη Μανδαλιανού για σεξισμό

Κατά την προεκλογική περίοδο των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα πολλές φορές κατηγόρησε σε ομιλίες αλλά και σε έγγραφες δηλώσεις της τον τότε δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό για σεξισμό σε βάρος της.

Τρεις μόλις μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η κυρία Μανούκα με έγγραφη δήλωσή της κατηγόρησε τον τότε δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό ότι καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αναλώθηκε σε σεξιστικές και σε μισογύνικες αναφορές!

Την προηγούμενη ημέρα στο Ελευθέριο Κορδελιό, σε προεκλογική της ομιλία η κυρία Μανούκα μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: «Ο δήμαρχος πρέπει να έχει το θάρρος να βγαίνει μπροστά και να διεκδικεί. Πρέπει να έχει προτεραιότητα τον δήμο όχι το… επάγγελμά του, όποιο και αν είναι αυτό. Πρέπει να νιώθει τον πολίτη και όχι να τον βλέπει ως… πελάτη. Πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και όχι να ασχολείται με τον δήμο όποτε μπορεί και όποτε του το επιτρέπουν οι άλλες ασχολίες του. Πρέπει να εκλέγεται γιατί εμπνέει και όχι γιατί επιχειρεί να απαξιώσει και να μειώσει τους αντιπάλους του με σεξιστικές και μισογύνικες αναφορές και συμπεριφορές».

Στο τέλος του Σεπτέμβρη η κυρία Μανούκα και πάλι με έγγραφη δήλωσή της είχε καταγγείλει τον κύριο Μανδαλιανό για εκδικητικές διώξεις υπαλλήλων που συντάχθηκαν μαζί της. Σ’ εκείνην τη δήλωσή της μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: «Ο δήμαρχος πρέπει να εκλέγεται γιατί εμπνέει και όχι γιατί είναι… λυγερόκορμος και με ωραία μακριά μαλλιά. Δεν συνιστούν, άραγε, σεξιστική και μισογύνικη συμπεριφορά οι σχετικές αναφορές σε ανάρτηση του δημάρχου για τους πολιτικούς του αντιπάλους; Γιατί, ούτε σαν χιούμορ κακής ποιότητας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τέτοιες αναφορές. Είναι ευθεία προσβολή της γυναικείας προσωπικότητας και της ικανότητας των γυναικών να προσφέρουν και να διοικήσουν αποτελεσματικά. Του δηλώνω λοιπόν απερίφραστα. ΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Και αναρωτιέμαι. Με αυτό το ήθος και με αυτό τον χαρακτήρα θα συνεχίσει να πολιτεύεται;»

Η κυρία Μανούκα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα παραπάνω, δεν κατηγορούσε τον κύριο Μανδαλιανό για τις πολιτικές του πρακτικές. Τον κατηγορούσε για το ήθος και τον χαρακτήρα του, τον κατηγορούσε για σεξισμό και μισογυνισμό. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά ήταν προεκλογικά κόλπα της κυρίας Μανούκα και πως ο κύριος Μανδαλιανός δεν ήταν ούτε μισογύνης, ούτε σεξιστής. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η κυρία Μανούκα συνεργάστηκε με τον κύριο Μανδαλιανό για την εκλογή μελών στην Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου; Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν τα χαμόγελα και οι κουβέντες που αντάλλασσε, κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με τον κύριο Μανδαλιανό. Ανταλλάσσεις χαμόγελα και κουβέντες με έναν μισογύνη και σεξιστή;

Ίσως η κυρία Μανούκα να ισχυριστεί ότι αυτό είναι πολιτική πρακτική, αλλά δεν είναι. Πολιτική πρακτική είναι να ανταλλάξεις με κάποιον βαρύτατους χαρακτηρισμούς για πολιτικά θέματα και μετά να κάτσεις μαζί του και για να συζητήσεις και για να πιείς καφέ και για να πιείς τσίπουρα και για να συνεργαστείς. Δεν γίνεται όμως να τον κατηγορείς ότι η αντιμετώπισή του απέναντί σου είναι σεξιστική και μισογύνικη και μετά να συνεργάζεσαι μαζί του. Αυτό λέγεται πολιτικός ξεπεσμός.

Ο κύριος Μανδαλιανός βέβαια είχε κάθε λόγο να συνεργαστεί με την κυρία Μανούκα. Μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και έκανε αυτό που ήθελε στη Δημοτική Επιτροπή και απέδειξε ότι οι καταγγελίες σε βάρος του για σεξισμό και μισογυνισμό ήταν προεκλογικά τερτίπια της κυρίας Μανούκα και τίποτε άλλο.

Άραγε οι γυναίκες της παράταξης Μανούκα τι λένε; Ήταν προεκλογικά κόλπα οι καταγγελίες σε βάρος του κυρίου Μανδαλιανού για σεξισμό και μισογυνισμό;

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ