Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο «έλα να δεις» στην ψηφοφορία για τη Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Το «έλα να δεις» στην ψηφοφορία για τη Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή των τριών μελών της αντιπολίτευσης στην εννεαμελή Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου ήταν πραγματικά το «έλα να δεις».

Συνολικά η αντιπολίτευση έχει 16 δημοτικούς συμβούλους. Στις δύο πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν ο κύριος Μανδαλιανός και η κυρία Μανούκα με 8 ψήφους! Ο κύριος Μανδαλιανός έλαβε 8 ψήφους γιατί τόσα είναι τα μέλη της παράταξής του. Η κυρία Μανούκα που βρήκε τις 8 ψήφους, αφού τα μέλη της παράταξής της είναι 6 και τα δύο μέλη της παράταξης του κυρίου Κοκονά δεν ψήφισαν κανέναν άλλον εκτός από τον κύριο Κοκονά;

Τρίτος με 7 ψήφους ήρθε ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ενώ η παράταξη στην οποία ανήκει, η παράταξη του κυρίου Μανδαλιανού, έχει 8 δημοτικούς συμβούλους. Ποιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μανδαλιανού δεν ψήφισε τον κύριο Παπαδόπουλο; Ας μην ερευνήσουμε καθόλου την υποθετική περίπτωση να ψήφισε τον κύριο Παπαδόπουλο και κάποιος ή κάποιοι από την παράταξη Μανούκα, γιατί τότε παραπάνω του ενός της παράταξής του δεν τον ψήφισαν.

Τέταρτος με 6 ψήφους ο Ηλίας Λιάπης, όσοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Τον ψήφισαν όλοι ή δεν τον ψήφισαν κάποιοι και οι 6 ψήφοι συγκεντρώθηκαν με ψήφους από την παράταξη Μανδαλιανού;

Η Μαρία Γαβαλά και ο Δημήτρης Αραμπατζής, από την παράταξη Μανδαλιανού, έλαβαν 6 και 5 ψήφους αντίστοιχα, ενώ η παράταξή τους έχει οκτώ δημοτικούς συμβούλους.

Ο Θανάσης Κοκονάς έλαβε τρεις ψήφους, ενώ η παράταξή του έχει δύο μέλη. Πού βρέθηκε η τρίτη ψήφος;

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή μελών της αντιπολίτευσης στη Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου σίγουρα θα αποτελέσει πεδίο αναλύσεων και αναζητήσεων των σταυρών προτίμησης που δόθηκαν και των σταυρών που δεν δόθηκαν, των συμμαχιών που έγιναν και σε ποια βάση έγιναν.

Αυτό που πρέπει να συνεκτιμηθεί είναι ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε δικαίωμα να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς. Με βάση το γεγονός ότι ο κύριος Κοκονάς και η κυρία Ξενίδου έβαλαν μόνο έναν σταυρό, το σύνολο των σταυρών προτίμησης της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να είναι 44 και είναι 43, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μανδαλιανού και Μανούκα έβαλαν τρεις σταυρούς, πλην ενός που έβαλε δύο.

Σ.

Αντάλλαξαν ψήφους οι παρατάξεις Μανούκα και Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ