Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚώστας Βασιλειάδης: Γιατί μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με 600 ευρώ και...

Κώστας Βασιλειάδης: Γιατί μπορούν οι εργαζόμενοι να ζήσουν με 600 ευρώ και όχι οι επαγγελματίες;

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Κώστας Βασιλειάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού:

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποχρεώνονται να δηλώνουν καθαρά κέρδη 1.150 ευρώ περίπου το μήνα, υποχρεώνονται δηλαδή να δηλώνουν κατώτερο μηνιαίο εισόδημα 1.150 ευρώ.

Από που προκύπτει ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να επιβιώσει με 600 ευρώ μηνιαίες αποδοχές -και υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι εργαζόμενοι- αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει ένας επαγγελματίας; Γιατί ναι και καλά ένας επαγγελματίας πρέπει να βγάζει 1.150 ευρώ το μήνα σε μια χώρα με εργαζομένους που πληρώνονται 500 ευρώ; Γιατί το κράτος πρέπει να καταστρέψει έναν μικρό επαγγελματία που με νύχια και με δόντια κρατάει ανοιχτή μια επιχείρηση, επειδή είναι πολύ πιθανό να μη βρει εργασία εάν την κλείσει;

Για τις επιχειρήσεις και για τους επαγγελματίες δεν είναι όλες οι χρονιές ίδιες. Υπάρχουν χρονιές που τα έσοδα είναι πολύ καλά, υπάρχουν άλλες χρονιές που απλά βγάζουμε τα έξοδά μας, αλλά υπάρχουν και άλλες χρονιές που έχουμε ζημιές. Δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται οριζόντια όλες οι ετήσιες οικονομικές χρήσεις το ίδιο.

Το προωθούμενο νομοσχέδιο δεν είναι απλά άδικο. Είναι και προκλητικό απέναντι σε ανθρώπους που επέλεξαν να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα. Οι επαγγελματίες δεν είναι φοροφυγάδες. Τη μάχη της επιβίωσης δίνουν, όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Να παρθεί πίσω το φορολογικό νομοσχέδιο και να γίνει νέα διαβούλευση με συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ