Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΡεζίλι και πάλι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αυτή τη φορά για τους...

Ρεζίλι και πάλι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αυτή τη φορά για τους ανελκυστήρες στις πεζογέφυρες

Ρεζίλι στο πανελλήνιο έγινε και πάλι έγινε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αυτή τη φορά για τους ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν στις πεζογέφυρες της περιφερειακής οδού, καθώς κυκλοφόρησε βίντεο στο TikTok με πατέρα να μεταφέρει από τις σκάλες στα χέρια το παιδί του που έχει κινητικά προβλήματα.

Καθημερινά αυτήν την ταλαιπωρία την περνούν και πολλοί άλλοι και η «Αγκίδα» έχει αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα. Μητέρες με τα παιδιά τους σε καροτσάκια που ψάχνουν κάποιον περαστικό να τις βοηθήσει, ηλικιωμένοι που δυσκολεύονται να ανεβούν τα σκαλοπάτια, άνθρωποι με κινητικά ή άλλα προβλήματα υγείας, οι οποίοι αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται σ’ αυτές τις πεζογέφυρες.

Ούτε αυτό το ζήτημα δεν μπόρεσε να λύσει η διοίκηση Μανδαλιανού, η οποία το Νοέμβριο του 2021 είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως οι ανελκυστήρες των πεζογεφυρών θα παραδίδονταν στο τέλος του έτους. Κοντεύουν από τότε δύο χρόνια και οι ανελκυστήρες ακόμη δεν παραδόθηκαν. Ποιος φταίει; Η διοίκηση του δήμου απαντάει πως ευθύνεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που θα έπρεπε να παραλάβει τους ανελκυστήρες από την εταιρεία, η οποία τους κατασκεύασε, και να τους παραδώσει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η Περιφέρεια ευθύνεται για τους ανελκυστήρες των πεζογεφυρών, η Περιφέρεια ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν ανοίγει η έξοδος της περιοχής της Διαλογής προς την περιφερειακή οδό. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας τι κάνει για να λύσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απλά προβλήματα; Πίεσε ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να λυθούν αυτά τα απλά προβλήματα και εκείνη δεν τα έλυσε; Αν πίεσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Περιφέρεια τον έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο;

Δυστυχώς η κατάσταση με τη διοίκηση Μανδαλιανού είναι τραγική, με τους διοικούντες να κάνουν διαπιστώσεις, τη στιγμή που κάτοικοι του δήμου ταλαιπωρούνται. Στο δήμο που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε οι ανελκυστήρες των πεζογεφυρών, η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθούσε να επανεκλεγεί παρουσιάζοντας τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες.

Οι ανελκυστήρες των πεζογεφυρών της περιφερειακής οδού πρέπει να λειτουργήσουν… χθες. Βαρέθηκαν οι κάτοικοι να ακούν δικαιολογίες, σαν κι αυτές που είπε και σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης. Δικαιολογίες μέχρι και για τους ανελκυστήρες των πεζογεφυρών.

Τελικά η διοίκηση Μανδαλιανού εκτός από διοίκηση των φωτογραφιών και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι και διοίκηση των δικαιολογιών, φθηνών δικαιολογιών και πολύ φθηνών δικαιολογιών.

Κιμ. Ο.

Η θλιβερή περίπτωση των ανελκυστήρων των πεζογεφυρών και οι ευθύνες προς τους δημότες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ