Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ θλιβερή περίπτωση των ανελκυστήρων των πεζογεφυρών και οι ευθύνες προς τους...

Η θλιβερή περίπτωση των ανελκυστήρων των πεζογεφυρών και οι ευθύνες προς τους δημότες

Η διοίκηση του δήμου είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Δυστυχώς περνάει εσφαλμένα η αντίληψη πως δεν υπάρχει ούτε πολιτική χροιά, ούτε παίζει μεγάλο μέρος στην καθημερινότητα μας, ενώ ισχύει το αντίθετο.

Ένα τεράστιο πρόβλημα είναι οι ανελκυστήρες που δεν λειτουργούν στην πεζογέφυρα της περιφερειακής οδού. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ο τρόπος που έγινε επίκαιρο το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε από πατέρα να παίρνει στα χέρια το παιδί του, που έχει κινητικό πρόβλημα και να ανεβαίνει τις σκάλες της πεζογέφυρας, για να τον ακολουθεί ακόμα ένα άτομο που ανέβαζε το καροτσάκι του παιδιού!

Δεν νοείται στην χρονολογία 2023 που ζούμε να παρακολουθούμε τέτοιες εικόνες. Δεν μπορεί οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι (μέσα και τα δημοτικά τέλη) να μην γυρίζουν πίσω στην κοινωνία, αφού ο σκοπός τους είναι να διαχειρίζονται προς όφελος του γενικού κοινωνικού καλού (και όχι να γίνονται απλά κέρδος σε εργολάβους)!

Το θέμα των ανελκυστήρων είχε τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση τον Νοέμβριο του 2021, γιατί ήταν και παραμένει να είναι τεράστιο πρόβλημα, το οποίο δεν έχει λυθεί αν και πέρασαν δύο χρόνια.

Η διοίκηση του δήμου σε εκείνη την συνεδρίαση, είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως οι ανελκυστήρες των πεζογεφυρών θα παραδίδονταν στο τέλος του έτους, μετά από επαφές που είχαν με την Περιφέρεια, γιατί όπως είχε αναφέρει, ευθύνεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που θα έπρεπε να παραλάβει τους ανελκυστήρες από την εταιρεία, η οποία τους κατασκεύασε, και να τους παραδώσει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

  1. Τι έκανε η διοίκηση αυτούς τους 24 μήνες που μεσολάβησαν;

  2. Έγιναν προσπάθειες για να λυθεί το θέμα ή «ξεχάστηκε» στα συρτάρια;

  3. Αν έγιναν προσπάθειες, μπορεί να δημοσιεύσει την αλληλογραφία με την Περιφέρεια, για να ενημερωθούμε οι δημότες για τις κινήσεις της και το ύφος της ως προς την ενδεχόμενη πίεση που άσκησαν;

  4. Αν δεν υπάρχει αλληλογραφία, ποιο είναι το μήνυμα που περνάτε;

  5. Αν υπάρχει επαναλαμβανόμενη αλληλογραφία με την Περιφέρεια, αφού δεν προχώρησε ποτέ η λύση του προβλήματος, γιατί δεν το αναφέρατε ποτέ για να εκθέσετε και την Περιφέρεια και το πρόβλημα και να λυθεί;

  6. Η Περιφέρεια δεν παρέλαβε τους ανελκυστήρες από την εταιρεία που τους κατασκεύασε.

  • Γιατί; Ποιες είναι οι ευθύνες σας;

Οι θέσεις που αναλαμβάνετε έχουν ευθύνες προς τους δημότες. Υπάρχετε για να εκπροσωπείτε τον κόσμο που σας ψηφίζει, για να του κάνετε την ζωή πιο εύκολη, πιο ανθρώπινη και να λύνετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Θεμιτό είναι να μπορεί κάποιος να καταλαβαίνει για το κάθε πρόβλημα, ποιες κοινωνικές ομάδες επηρεάζονται και όσα αφορούν ειδικές ομάδες (κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι, παιδιά) να προωθούνται με την απαραίτητη ευαισθησία για να λύνονται άμεσα τα προβλήματα τους.

Τσιότσος Αθανάσιος



Ρεζίλι και πάλι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αυτή τη φορά για τους ανελκυστήρες στις πεζογέφυρες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ