Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυνεργασία Σχολείων – Δράσεις για γονείς!

Συνεργασία Σχολείων – Δράσεις για γονείς!

Όταν γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, και μάλιστα, όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους τρία Δημοτικά Σχολεία, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι εκπληκτικό!

Αυτό διαπιστώθηκε και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ξεκλειδώνοντας τη Δυσλεξία» με ομιλήτρια την κυρία Βίκυ Καπερώνη στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Συλλόγων Διδασκόντων τριών δημοτικών σχολείων του Δήμου μας: 19ου Δημ. Σχ. Ευόσμου, 6ου Διαπολ. Δημ. Σχ. Ευόσμου και 24ου Δημ. Σχ. Ευόσμου.

Η αίθουσα γέμισε με γονείς και εκπαιδευτικούς, που άκουσαν με μεγάλη προσοχή την άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση της κυρίας Καπερώνη και συμμετείχαν ενεργητικά καθ’ όλη τη διάρκειά της. Μέλη διαφορετικών σχολικών κοινοτήτων αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις. Σε καιρούς που παρατηρούμε φαινόμενα αποξένωσης και μη συμμετοχής στα κοινά, ακόμη και όταν πρόκειται για δράσεις σχολείων, οι συνεργατικές δράσεις ενισχύουν τη συμμετοχή και την ενεργή εμπλοκή των γονέων.

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα υπέροχο παράδειγμα πώς μπορούν να δημιουργηθούν εκπαιδευτικές κοινότητες μεταξύ των σχολείων με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και την ενίσχυση της γνώσης.

Βίκυ Τοπούζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ