Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆλλο αντιπολίτευση, άλλο επικοινωνιακά τρικ εγωπάθειας

Άλλο αντιπολίτευση, άλλο επικοινωνιακά τρικ εγωπάθειας

Σε χθεσινή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Μανούκα σχολίασε με περιπαικτική γραφή, τη νυν και τη νεοεκλεγείσα διοίκηση, σχετικά με την ειδησεογραφία που αφορά την επέκταση του μετρό, την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου, την παύση λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. από τη δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού και για την παρέλαση και τα συνεχόμενα αντικρουόμενα έγγραφα με τις αποφάσεις του κ. Δημάρχου.

Από όλη την ανάρτηση, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής.

Η οποιαδήποτε επισήμανση για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και οι πιθανές προτάσεις, είναι θεμιτή σε κάθε διοίκηση, γιατί ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος, η ανάδειξη των προβλημάτων, η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου.

Την εγωπάθεια, προφανώς δεν μπορεί να την εκλάβει κάποιος ως ενδιαφέρον για τα γεγονότα σχολιασμού, αλλά για επικοινωνιακό τρικ. Πόσο μάλλον όταν αναφέρεται στον σχολιασμό, ότι πρώτη αναφέρθηκε σε αυτά τα θέματα (με γραπτό λόγο), άρα οι επόμενοι έπονται και είναι καθυστερημένοι ως προς τις όποιες ενέργειες κάνουν, έστω και με ανακοίνωση.

Για το θέμα της αποδυνάμωσης του Αστυνομικού Τμήματος, αναφέρθηκε με τον εξής τρόπο

«Η αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου δυστυχώς συνεχίζεται. Με πρόσχημα την ενίσχυση της τροχαίας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που θα προκαλέσει στην πόλη η κατασκευή του fly over, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας αντί να ενισχυθεί με προσωπικό όπως είχα ζητήσει με επιστολή μου προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., δυστυχώς μειώνεται ακόμα περισσότερο. Η απερχόμενη αλλά.…. και η νεοεκλεγείσα διοίκηση του δήμου πότε σκοπεύουν να αντιδράσουν; Όταν θα υπάρχουν τετελεσμένα;»

Ποιες οι προτάσεις από την κ. Μανούκα και του επιτελείου της, που υπήρχαν στην επιστολή προς την ΕΛ.ΑΣ.;

Η απλή αποστολή επιστολής είναι αντίδραση, άρα ολοκληρώθηκε η παρέμβασή της και πλέον οι άλλοι συνδυασμοί πρέπει να αντιδράσουν, αν και καθυστερημένα;

Με την επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το ίδιο που σχολιάζει η κ. Μανούκα στη δημοσίευση της;

Η θητεία της νυν διοίκησης δεν έχει τελειώσει. Μέχρι τις 31/12 έχουν τις θέσεις ευθύνης για να διεκπεραιώσουν τις όποιες διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων. Καλό είναι να μην το ξεχνούν οι ίδιοι. Μπορούν να προβούν και τώρα σε ενέργειες που θα βοηθήσουν τον δήμο.

Η κ. Μανούκα και το επιτελείο της, γνώριζε πως σήμερα, χωρίς να έχουν περάσει λίγες ώρες από την ανάρτηση της, υπήρξε κινητοποίηση από τους αστυνομικούς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση;

Έδωσε το «παρών» η κ. Μανούκα σε αυτήν, την σημερινή διαμαρτυρία των αστυνομικών;

Αν δεν ήταν στη σημερινή διαμαρτυρία, γνωρίζει αν έδωσε το «παρών» κάποιος από αυτούς που κρίνει στο σχόλιο της για πότε θα αντιδράσουν, αν θα γίνουν τετελεσμένα;

Καλό είναι οι επικεφαλής των συνδυασμών να είναι προσεκτικοί στο τι γράφουν ή τι λένε. Η πολιτική δεν γίνεται με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με το πόσο δημοφιλής θα είναι η ανάρτηση. Θέλει προσοχή, πρόβλεψη, προνοητικότητα, ενημέρωση, δράση. Και προπάντων δεν επιτρέπεται η εγωπάθεια, γιατί όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, υποτίθεται ότι συμμετέχουν ως εργάτες για το γενικό σύνολο, όχι για τον εαυτό τους και την επικοινωνία τους.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ