Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ δικαίωση στην πίεση για μη παραίτηση του κ. Μανδαλιανού και οι...

Η δικαίωση στην πίεση για μη παραίτηση του κ. Μανδαλιανού και οι αχαρακτήριστες δηλώσεις

Μετά το άρθρο σχετικά με τη φήμη που είχε διαδοθεί στο δήμο μας για ενδεχόμενη παραίτηση του κ. Μανδαλιανού από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο (την οποία για την ενημέρωση των δημοτών έπρεπε να την δημοσιεύσουμε), ακολούθησε άρθρο σχετικά με το αν είναι θεμιτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο (το ίδιο σκεπτικό αφορούσε και αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους) και καταλήγαμε στο συμπέρασμα πως δεν έπρεπε να παρθεί τέτοια απόφαση από τον απερχόμενο δήμαρχο για πολλούς λόγους.

Με τη θέση που προβάλαμε δεχθήκαμε μηνύματα του τύπου “γιατί τον πιέζετε για να μην παραιτηθεί;” Οι λόγοι έχουν αναλυθεί και είναι σαφείς.

Με την ανακοίνωση του κ. Μανδαλιανού πως δεν θα παραιτηθεί και δεν θα κάνει την χάρη στους “καλοθελητές” -προφανώς υπήρχαν αρκετοί που θα ήθελαν να προβεί σε τέτοια ενέργεια- είμαστε ευχαριστημένοι γιατί πετύχαμε να έχει αποτέλεσμα αυτή η πίεση, κάτι που μας ανέφεραν πάλι κάποιοι αναγνώστες. Δεν θα πρέπει να λείπει ο κ. Μανδαλιανός από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το σημείο να δημοσιεύεται προσωπική δήλωση (ανέβηκε σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) του κ. Μανδαλιανού στην ιστοσελίδα του δήμου, υπάρχει τεράστια διαφορά. Στη δήλωση υπάρχουν και χαρακτηρισμοί που απευθύνονται σε δημότες.

Πρώτον δεν συνάδει πολιτειακός παράγοντας να χαρακτηρίζει δημότες για κανέναν λόγο. Ο ρόλος του προφανώς δεν είναι ούτε να διαχωρίζει τους δημότες, ούτε να τους χαρακτηρίζει.

Δεύτερον δεν νοείται η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου να τροφοδοτείται με αναδημοσιεύσεις τέτοιου τύπου. Ούτε είναι όργανο του συνδυασμού της διοίκησης για να ανεβαίνει τέτοιο περιεχόμενο, ούτε μπορεί να ανεβαίνει κείμενο με χαρακτηρισμούς σε βάρος δημοτών.

Αν αυτές οι δημοσιεύσεις είναι εν γνώση του κ. Μανδαλιανού, τότε θα πρέπει άμεσα να “κατέβουν”, για να μην δημιουργείται αποστροφή των δημοτών στη επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, λόγω της φρασεολογίας και του διαχωρισμού.

Αν αυτές οι δημοσιεύσεις είναι από “υπερβάλλον ζήλο” του διαχειριστή και δεν τις γνώριζε ο κ. δήμαρχος, καλό είναι να τοποθετηθεί επίσημα, να καταδικάσει το γεγονός και να επανέλθει η ουσία στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στην διαδικτυακή εφημερίδα “Αγκίδα”, σχολιάζονται και τα θετικά και τα αρνητικά. Θετική ήταν η απόφαση του κ. δημάρχου να μην παραιτηθεί, κάτι για το οποίο δημιουργήθηκε από μέρους μας η απαραίτητη πίεση προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά κρίνεται αρνητικά η χρησιμοποίηση της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου για άλλους σκοπούς πέρα από την επίσημη ενημέρωση των δημοτών.

Τσιότσος Αθανάσιος

Δεν θα παραιτηθεί από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Κλεάνθης Μανδαλιανός
Είναι θεμιτή τυχόν παραίτηση του κ. Μανδαλιανού από το νέο συμβούλιο;
Γιατί να παραιτηθεί ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ