Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίναι θεμιτή τυχόν παραίτηση του κ. Μανδαλιανού από το νέο συμβούλιο;

Είναι θεμιτή τυχόν παραίτηση του κ. Μανδαλιανού από το νέο συμβούλιο;

Τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές και ο κόσμος όρισε με την ψήφο του, ποιον δήμαρχο θέλει να τον εκπροσωπήσει από τις αρχές του νέου έτους και για τα επόμενα 5 χρόνια. Όλα τα επιτελεία προφανώς έκαναν το «ταμείο» τους και θα προβούν στις αναγκαίες διεργασίες για να αναλύσουν το αποτέλεσμα τους, για να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα τους και να ορίσουν τις μετέπειτα πολιτικές ενέργειες τους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως είτε κάποιος βρίσκεται στον συνδυασμό που κέρδισε, είτε σε αυτούς που θεωρητικά «έχασαν» (αναφέρω θεωρητικά, γιατί δεν υπάρχουν χαμένοι σε διαδικασίες της αυτοδιοίκησης), θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του. Πολλές φορές, η αντιπολίτευση είναι εξίσου σημαντική με τη διοίκηση ενός δήμου, γιατί ελέγχει και μπορεί να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία και τα συμφέροντα του δήμου, όταν πάει να παρθεί μία απόφαση που δεν τα εξυπηρετεί.

Με αυτό το δεδομένο, η οποιαδήποτε απομάκρυνση – αποχώρηση στελεχών της τωρινής διοίκησης ή της τωρινής αντιπολίτευσης, από αρχές του νέου χρόνου που θα σχηματιστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα χρήζει κριτικής. Όλοι χρειάζονται και είναι σημαντικοί.

Με αφορμή αυτόν τον συλλογισμό, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις, σχετικά με τις φήμες που προέκυψαν, πως ο κ. Μανδαλιανός αφού δεν εκλέχτηκε εκ νέου δήμαρχος προτίθεται να παραιτηθεί της θέσεως του και να μην ασχοληθεί από το νέο χρόνο με τα αυτοδιοικητικά.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς δεν είναι θεμιτή η απόφαση ως προς την ιδιαιτερότητα πως είναι ο δήμαρχος και κατέβηκε σε αυτές τις εκλογές για να διεκδικήσει εκ νέου τη θητεία.

Επειδή τον εμπιστεύτηκαν τα άτομα που κατέβηκαν μαζί του στο ψηφοδέλτιο, όπως τον εμπιστεύτηκε και μεγάλο μέρος των δημοτών, δεν θα πρέπει να μπαίνει ούτε καν σε σκέψη να μην συνεχίσει.

Επειδή χρήσιμος ο καθένας μας δεν είναι μόνο αν έχει την θέση του δημάρχου.

Επειδή πρέπει να σεβαστεί την ετυμηγορία του κόσμου, όπως δήλωσε μετά το αποτέλεσμα και το σέβεται μόνο αν δεν εγκαταλείψει.

Επειδή όπως δήλωσε χθες στην συνέντευξη του ο κ. Αλεξανδρίδης ως νέος δήμαρχος, πως από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, είναι να δει που βρίσκεται ο δήμος ως προς τις μελέτες, τα έργα και την ωρίμανση τους και έτσι θα χαθεί κάποιος χρόνος (πολύ λογικά και δικαιολογημένα).

Επειδή ο κ. Μανδαλιανός γνωρίζει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο δήμος και μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Επειδή όπως ανέφεραν προεκλογικά, ο ίδιος και τα στελέχη του, έχουν εξασφαλίσει 30 εκατομμύρια ευρώ για έργα. Αν ισχύει, επειδή γνωρίζει προς ποια έργα θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα και χρειάζεται ο έλεγχος της διαχείρισης.

Επειδή η κάθε πολιτική απόφαση και στάση, έχουν τον αντίκτυπο τους, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί την ανάλογη κριτική, γιατί σε τέτοιο ενδεχόμενο (της παραίτησης) θα φανεί πως ήθελε μόνο την καρέκλα και χωρίς αυτή δεν αξίζει η ενασχόληση του. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους δημότες; Ο σεβασμός στους δημότες πρέπει να είναι αυτοσκοπός κι όχι οι προσωπικές επιδιώξεις.

Υγ: Ακριβώς οι ίδιες σκέψεις, αφορούν σε όλα τα πρόσωπα που θα προβούν σε ανάλογη ενέργεια από τον νέο χρόνο. Αναφέρθηκε στο άρθρο το όνομα του κ. Μανδαλιανού, ως προς την επίσημη ιδιότητα του, που ήταν η κορυφαία του δήμου. Στο ίδιο άρθρο, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε όνομα συμβούλου ή αντιδημάρχου που μπορεί να αποφασίσει κάτι ανάλογο και θα σχολιαστεί όπως κι αν έχει στην ώρα του.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ