Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕυγενία Βραχνίδου: Το μεγάλο έργο της διοίκησης Μανδαλιανού

Ευγενία Βραχνίδου: Το μεγάλο έργο της διοίκησης Μανδαλιανού

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε η Ευγενία Βραχνίδου, υποψήφια σύμβουλος στην Κοινότητα Ευόσμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Θανάση Κοκονά:

«Επειδή η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσπαθεί να παρουσιάσει παραμονές εκλογών κατά φαντασία έργο για να πείσει τους δημότες να την ξαναψηφίσουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγάλο της έργο ήταν η προσπάθειά της να χαρίσει το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού), ένα ακίνητο στην καρδιά του δήμου περίπου 7 στρεμμάτων και αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ακίνητο που, εκτός του ότι έχει δημοτικά κτήρια, είναι πάρκο με ανοιχτό θεατράκι, το οποίο αν περιποιηθεί θα γίνει πραγματικό στολίδι.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, γιατί δεν υπάρχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο! Στη θέση της αυτή συνηγόρησαν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ψήφισαν υπέρ του ότι ένα ακίνητο στο οποίο ο δήμος έχτισε ακίνητα και το διαχειριζόταν επί δεκαετίες, δεν του ανήκει ή ψήφισαν λευκό για να μην πάρουν θέση.

Με την επιμονή των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης και την αναζήτηση στοιχείων, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία ότι το ακίνητο ανήκει στο δήμο και ότι κάποιοι αιρετοί τα γνώριζαν. Μετά από ερώτηση δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε ότι υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας που μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να πάρει. Κατόπιν αυτού, δρομολογήθηκαν διαδικασίες και η υπόθεση πήγε στο αρμόδιο δικαστήριο για να μην χαθεί από την κυριότητα του δήμου ένας ελεύθερος χώρος, ενώ υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη ελεύθερων χώρων.

Το ΘΕΠΑΝ ήταν το μεγάλο έργο της διοίκησης Μανδαλιανού, το οποίο ευτυχώς, με την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Η ισχυρή παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα συμβούλια των δύο Κοινοτήτων δεν είναι για να πούμε ότι πήραμε πολλούς συμβούλους και μεγάλα ποσοστά. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, ώστε να έχει ισχυρή παρουσία στο όργανα του δήμου, διασφαλίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου θα μείνουν στους δημότες και δεν θα βρεθούν στα χέρια άλλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ