Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στον...

Απάντηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Είναι πραγματικά άξιο εντυπωσιασμού πώς η Δημοτική Αρχή κατάφερε να μην μπορέσει να παραδώσει στους μαθητές του ένα σχολείο που ο εργολάβος είχε ολοκληρώσει την κατασκευή του από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο! Τι ακριβώς κάνατε ή μάλλον δεν κάνατε από τη δική σας πλευρά για να παραλάβετε το κτίριο στην ώρα του; Γιατί κάθε μήνα μάς λέγατε ότι τον επόμενο μήνα θα μπούμε στο σχολείο μας, ενώ δεν γνωρίζατε ή μάλλον δεν φροντίσατε να μάθετε για τα προβλήματα που λέτε ότι υπήρχαν; Μια το αέριο, μια το ρεύμα, μια η κλίση στο γήπεδο μπάσκετ και κάθε μήνα και ένα καινούριο φασούλι προέκυπτε… Γιατί δίνατε συνεχώς νέες ημερομηνίες παράδοσης; Δεν είχατε επικοινωνία με την εργολάβο εταιρία; Μήπως φταίει ο κακός εργολάβος που σας κορόιδευε; Δεν είχατε τους μηχανισμούς να ελέγξετε; Ενδιαφέρθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την πορεία των εργασιών; Πιέσατε; Αυτοί ίσως δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους… Εσείς ήσασταν συνεπείς με τις ανά μήνα δεσμεύσεις σας; Εμείς δεν ψηφίσαμε την εργολάβο εταιρία. Έχουμε μπροστά μας μια συγκεκριμένη δημοτική αρχή και περιμένουμε συνέπεια και αξιοπιστία.

Τα έργα περιμετρικά του κτιρίου τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον παράλληλα με την παράδοση του κτιρίου, για να μην πούμε νωρίτερα, γιατί άρχισαν με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ακόμα και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη; Μήπως για εσάς δεν είναι πρόβλημα η πρόσβαση των παιδιών να γίνεται από μια βοηθητική είσοδο 70 εκατοστών όπως μας προτείνατε να κάνουμε, καθώς η κύρια είσοδος στην αυλή είναι αποκλεισμένη λόγω αυτών των εργασιών;

Αλήθεια! Ακόμα δεν βρίσκετε πουθενά κάποια ευθύνη σας;

Και όσον αφορά τη συστέγαση… Τι να πρωτοπεί κανείς!

Βάλατε τρία σχολεία να σκοτώνονται μεταξύ τους για να κάνετε πράξη τη φαεινή σας ιδέα! Θέλατε να πετάξετε έξω από το σχολείο τους (!!!) τούς μαθητές του 19ου Δημ. Σχολείου για να βολέψετε όπως όπως και προσωρινά σε αυτό τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ γιατί δεν ήσασταν ικανοί  να τους εξασφαλίσετε τη δική τους αξιοπρεπή στέγη.

Θέλατε να στριμώξετε σαν σαρδέλες τους μαθητές 2 σχολείων  (24ου και 19ου) σε ένα κτίριο που φτιάχτηκε για ένα σχολείο, το 24ο , καταστρέφοντας  κάθε υποδομή του που θα το καθιστούσε σύγχρονο.

Δώσατε ελπίδες στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια αξιοπρεπή στέγη, κλέβοντάς την όμως από άλλους μαθητές! Αναγκάσατε τους μαθητές του 19ου και 24ου δημοτικών σχολείων να παλεύουν  να σώσουν τα σχολεία τους από την αντιπαιδαγωγική και παράλογη απόφασή σας και τους κατηγορούσατε για αναλγησία και έλλειψη ενσυναίσθησης! Καλούσατε τους γονείς του ΕΕΕΕΚ να διεκδικήσουν την έξωση των μαθητών του 19ου από το σχολείο τους για να μπουν οι ίδιοι! Κάνατε ξενάγηση της διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ στο 19ο εν ώρα λειτουργίας του, παρουσιάζοντάς της το ¨νέο της σχολείο¨, αναστατώνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Κανονίσατε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τον Γ. Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, εκπροσώπους της Εκκλησίας(!) και την διευθύντρια και τον Σύλλογο Γονέων του ΕΕΕΕΚ προκειμένου να πιέσετε την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας να συναινέσει στην αντιεκπαιδευτική σας απόφαση για συστέγαση των δύο δημοτικών σχολείων! Οι Σύλλογοι Γονέων των 19ου και 24ου ζητήσαμε να παραβρεθούμε στη συνάντηση όταν τυχαία μάθαμε για αυτή και θέλατε να μας αποκλείσετε λέγοντας ότι εμείς θα εκπροσωπηθούμε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας δηλαδή από εκείνον που έχει αντίθετη θέση από εμάς! Οι ιερείς που ήταν καλεσμένοι και παραβρέθηκαν στη συνάντηση μάλλον ήταν πιο σχετικοί με το θέμα που αφορούσε στα σχολεία μας! Για γέλια και για κλάματα!

Τι κι αν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα σας έλεγε ότι κάνετε λάθος! Τι κι αν σας πρότειναν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μην διαλύσετε τα 2 σχολεία… Εσείς ήσασταν προσηλωμένοι εμμονικά στην αρχικό σας αντιεκπαιδευτικό στόχο  και μόνο η αρνητική απάντηση από το υπουργείο σας σταμάτησε επιτέλους!

Και όμως! Ποτέ δεν καταλάβατε τα λάθη και τις ευθύνες σας! Μόνο παραδεχτήκατε την ήττα σας σε ένα πόλεμο που κηρύξατε εσείς ενάντια στους μαθητές δύο δημοτικών σχολείων που ευτυχώς είχαν στο πλευρό τους ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Τώρα, παρουσιάζετε όλη αυτή την τραγελαφική ιστορία απλά ως μία εισήγηση, μία πρόταση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή προς το υπουργείο, που απλά δεν ευοδώθηκε. Λέτε ότι τοποθετηθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι θα εφαρμοστούν τα νόμιμα. Αλήθεια, κάποια στιγμή εσείς προσωπικά κύριε Σταυρίδη αλλάξατε πλώρη και το είπατε αυτό. Γνωρίζατε όμως εξ αρχής ποια ήταν τα νόμιμα. Γνωρίζατε τι λέει η νομοθεσία για ένα κτίριο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Γνωρίζατε ότι οι αίθουσες του κτιρίου δεν είναι νόμιμο να αλλάξουν χρήση και παρόλα αυτά οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής (κάποιες αναφέρω παραπάνω) ήταν πάντα προς την κατεύθυνση της επίτευξης του αρχικού παράλογου στόχου σας. Επίσης, παράλληλα με τα δικά σας λεγόμενα, ο δήμαρχος διατυμπάνιζε σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ότι η συστέγαση είναι δική του απόφαση, θα γίνει πράξη με την παράδοση του κτιρίου  και αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη! Ποιον να πιστέψουμε λοιπόν; Αυτόν που λέει ότι θα γίνουν τα νόμιμα ή εκείνον που λέει ότι η συστέγαση θα γίνει με δική του ευθύνη; Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλα έλεγε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και άλλα ο Δήμαρχος. Αυτό γινόταν επίτηδες ή απλά δεν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ σας;

Δεν περιμένουμε να ζητήσετε συγνώμη (η Δημοτική Αρχή) για την αναστάτωση, τον εμπαιγμό, για τον κοινωνικό αυτοματισμό που προκαλέσατε με τις ενέργειές σας. Άλλωστε, δεν έχετε καταλάβει, ούτε θέλετε, ούτε πρόκειται να καταλάβετε.

Δεν αναγνωρίζετε καμία ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για όλα όσα έχουν συμβεί από εσάς στον Δήμο σας και για αυτό προκαλείτε!

Υ.Γ.: Αν δαπανούσατε με το ίδιο σθένος και επιμονή την ενέργεια που καταναλώσατε προκειμένου να πετύχετε τη συστέγαση 19ου-24ου, το 24ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργούσε από πέρσι και το ΕΕΕΕΚ θα βρισκόταν ήδη σε κατάλληλο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ