Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜήπως τελικά δεν έφταιγε ο Καμαρινός για την ήττα στις προηγούμενες δημοτικές...

Μήπως τελικά δεν έφταιγε ο Καμαρινός για την ήττα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές;

Η ήττα της παράταξης Καμαρινού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές χρεώθηκε αποκλειστικά στον Γιάννη Καμαρινό. Αντίπαλοι και φίλοι χρέωσαν στον κύριο Καμαρινό την ήττα, εξαιτίας της παρορμητικότητας του. Η εκτίμηση που έγινε από αντιπάλους και φίλους ήταν ότι ο Γιάννης Καμαρινός είχε το καλύτερο ψηφοδέλτιο με τους πιο αξιόλογους ανθρώπους και παρ’ όλα αυτά κατάφερε να χάσει.

Ήταν όμως έτσι τα πράγματα; Είχε το καλύτερο ψηφοδέλτιο και τους πιο αξιόλογους ανθρώπους ο κύριος Καμαρινός; Αναμφισβήτητα είχε αξιόλογους ανθρώπους στο ψηφοδέλτιό του, αλλά δεν ήταν όλοι αξιόλογοι. Συμπεριφορές από κάποιους πρώην συνεργάτες του που είδαμε μετά το τέλος των δημοτικών εκλογών και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμπεριφορές που δημιουργούν αντιπαραθέσεις, κακίες και πικρίες, δείχνουν πως ο Γιάννης Καμαρινός σίγουρα δεν ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την ήττα και ίσως μάλιστα κάποιοι τον συναγωνίστηκαν σε μερίδιο ευθύνης. Σίγουρα ως αρχηγός πάντα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο και συνεπώς είχε και τη μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν είχαν μεγάλες ευθύνες για την ήττα.

Το ταπεραμέντο του Γιάννη Καμαρινού ήταν ιδανικό για να κρυφτούν διάφοροι πίσω από αυτό και για να μην βγούνε στο προσκήνιο οι δικές τους συμπεριφορές και ευθύνες. Η έγνοια του κυρίου Καμαρινού να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, προκειμένου να δώσει ξανά τη μάχη των επόμενων εκλογών, πιθανότατα δεν τον άφησαν να μιλήσει για συμπεριφορές και ευθύνες συνεργατών του στην ήττα. Αυτό βόλεψε κάποιους, οι οποίοι άφησαν εντέχνως να συζητιέται ότι ο Γιάννης Καμαρινός ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την ήττα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι στην παράταξη ήταν ιδιαιτέρως αξιόλογοι.

Ο τρόπος που εξελίχτηκε η κουβέντα κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο κύριος Καμαρινός «έκαψε» το καλύτερο ψηφοδέλτιο. Φαίνεται όμως πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Φαίνεται πως κάποιοι με τις συμπεριφορές τους και «έκαψαν» το ψηφοδέλτιο, δημιουργώντας πικρίες και αντιπαραθέσεις, και φόρτωσαν την ήττα στον Γιάννη Καμαρινό, εκμεταλλευόμενοι την παρορμητικότητά του.

Φαίνεται πως υπήρχε και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Καμαρινού, η οποία συνετέλεσε στην ήττα. Ήταν εκείνοι που πάντα ζύγιζαν ποιον θα αφήσουν και με ποιον θα πάνε με βάση προσωπικά κριτήρια.

Εάν παρατηρήσει κανείς συμπεριφορές μετά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και κυρίως μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Καμαρινού πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, πάνω κάτω σ’ αυτά τα συμπεράσματα θα καταλήξει. Και δεν φτάνει που διάφοροι φόρτωσαν την ήττα αποκλειστικά στη ράχη του κυρίου Καμαρινού, αλλά του φόρτωσαν και τις προσωπικές τους συμπεριφορές επαναλαμβάνοντας μονότονα πως, αφού ο Γιάννης Καμαρινός δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, μπορεί το κάθε μέλος της παράταξής του να κάνει ότι θέλει και να πάει όπου θέλει.

Τελικά ήταν πολύ βολικός για μερικούς πονηρούς ο Γιάννης Καμαρινός.

Ψ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ