Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗττήθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική του Δημάρχου

Ηττήθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική του Δημάρχου

Μετά από πολύμηνο αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικής και αντιεπιστημονικής πολιτικής του Δημάρχου δικαιώθηκαν οι θέσεις της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης».

Η απόρριψη της συστέγασης του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου από το Υπουργείο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα της αποτελεσματικής παρέμβασης σύσσωμης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ώστε η στέγαση του 24ου Δημοτικού Σχολείου στο νέο του κτήριο να αποτελέσει παράδειγμα σχολείου της εποχής του, απορροφώντας υπόγειες αίθουσες από όμορα Σχολεία.

Η νίκη αυτή δεν μας αφήνει ικανοποιημένους μιας και στις άμεσες διεκδικήσεις που προβάλαμε και διατυπώσαμε στους γονείς, στους φορείς και στα κέντρα εξουσίας ήταν και είναι η άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της ανέγερσης νέου κτηρίου για το ΕΕΕΕΚ στο χαρακτηρισμένο οικόπεδο άνωθεν της περιφερειακής στον Δήμο μας με ταυτόχρονη προκήρυξη διαγωνισμού προκειμένου να βρεθεί χώρος για άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην δέσμευση του Δήμαρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης για παραχώρηση χώρου στον Δήμο του για προσωρινή μετεγκατάσταση του πολύπαθου ΕΕΕΕΚ, αφού παρόμοια δέσμευση είχε αναλάβει πριν τις εκλογές του 2019 για την μετεγκατάσταση του 3ου Ειδικού Σχολείου Εύοσμου και μετά την αθέτησε.

Εδώ και τώρα χωρίς επιπλέον καθυστέρηση πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός με ευθύνη της κυβέρνησης και να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση τού πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού.

Από τη σελίδα στο facebook της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ