Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣας ενημερώνω ότι εκπλήρωσα τα θρησκευτικά μου καθήκοντα

Σας ενημερώνω ότι εκπλήρωσα τα θρησκευτικά μου καθήκοντα

Αγαπητοί συνδημότες

Ως υποψήφιος δήμαρχος σας ενημερώνω πως εκπλήρωσα με κατάνυξη όλες τις θρησκευτικές μου υποχρεώσεις το φετινό Πάσχα. Πέρασα από όλους τους Ιερούς Ναούς του δήμου μας και τη Μεγάλη Παρασκευή κουβάλησα για μερικά μέτρα τον Επιτάφιο.

Θα σας ενημέρωνα για τις ημέρες που έκανα νηστεία κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή, αλλά θα θεωρηθεί επίδειξη και αυτό είναι αμαρτία, οπότε δεν σας ενημερώνω. Το ίδιο ισχύει και για τις αγαθοεργίες μου. Αυτά δεν είναι για να τα επιδεικνύουμε. Δεν έχω και πολλές δυνάμεις για να γράψω πολλά σ’ αυτό το κείμενο, καταβεβλημένος από τη νηστεία.

Φυσικά δεν σας ενημερώνω ότι εκπλήρωσα τα θρησκευτικά μου καθήκοντα για να ζητήσω την ψήφο σας. Το κάνω μόνο και μόνο για να σας παρακινήσω να τα εκπληρώνετε κι εσείς κανονικά. Θέλω δηλαδή να γίνω παράδειγμα προς μίμηση. Θέλω να δείξω πως όλοι, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, πρέπει να τα εκπληρώνουμε.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω εκείνον τον πανέμορφο εκκλησιαστικό ύμνο, τον πιο όμορφο, κατά τη γνώμη μου, που γράφτηκε ποτέ, από μία σύγχρονη υμνογράφο που μαζί της η Κασσιανή ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να συγκριθεί και λέει «σταυρώστε με, σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με».

Θεόφραστος Ασκλήπης

Η κατάνυξη δεν δηλώνεται, δεν ανακοινώνεται και δεν επιδεικνύεται
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ