Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός;

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός;

Φάνηκε ιδιαίτερα παράξενος ο τρόπος που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε. Δεν θέλει για πρωθυπουργούς ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα, αλλά θεωρεί φυσιολογικό το να θέλει τον εαυτό του και να το λέει, με το κόμμα του στην 3η θέση.

Γιατί όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει μια τέτοια κίνηση που πολλοί θεώρησαν ότι τον εκθέτει γιατί παρουσίασε τον εαυτό του ως εγωπαθή; Τι οδήγησε το Νίκο Ανδρουλάκη να πει όσα είπε; Πανικοβλήθηκε από κάτι;

Σύμφωνα με φήμες, ο κύριος Ανδρουλάκης έμαθε τις φήμες που έλεγαν ότι είπε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί για να γίνει κυβέρνηση ούτε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί είχε στο μυαλό του να γίνει πρωθυπουργός ο Κώστας Σωτηράκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Σύμφωνα με τις δεύτερες φήμες ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε σκοπό να προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Σωτηράκη σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά τελικά φοβήθηκε πως ο δημοφιλής αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, με τη δυναμική που έχει, θα του «φάει» και τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κι έτσι αποφάσισε να αυτοπροταθεί ο ίδιος για πρωθυπουργός!

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ