Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΞεκινούν έργα μεγάλων αστικών αναπλάσεων, αλλά όχι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ξεκινούν έργα μεγάλων αστικών αναπλάσεων, αλλά όχι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Διαβάζουμε σε χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας airetos.gr πως ξεκινούν έργα μεγάλων αστικών αναπλάσεων σε έντεκα δήμους. Πρόκειται για έργα των δήμων Πέλλας, Καλαμαριάς, Χαλανδρίου, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Λαρισαίων, Κορινθίων και Λουτρακίου Περαχώρας, Νοτίου Πηλίου, Χανίων, Καλλιθέας και Λαυρεωτικής.

Η χρηματοδότηση για την πλειοψηφία των έργων καλύπτεται στο σύνολό της από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συμμετέχουν οι δήμοι με ίδια χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την απόφαση,  οι ωφελούμενοι δήμοι θα πρέπει να αναθέσουν τις συμβάσεις και θα πρέπει να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου έως τις  30 Ιουνίου 2023, ενώ η ολοκλήρωση όλων των εργασιών  θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Πάρα πολύ ωραία. Όχι μόνο αρχίζουν μεγάλες αστικές αναπλάσεις σε έντεκα δήμους της χώρας, αλλά υπάρχει και χρονοδιάγραμμα. Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να εγκατασταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2023 και η ολοκλήρωση των εργασιών θα πρέπει να γίνει έως το τέλος του 2025. Στους συγκεκριμένους δήμους δεν ισχύει πως τα έργα πρέπει να ωριμάσουν, όπως συχνά πυκνά ακούγεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου από τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού. Στους συγκεκριμένους δήμους μπορούν και καταναλώνουν τα έργα ανώριμα, οπότε αυτά θα τελειώσουν σε τρία χρόνια!

Στις 31 Μαΐου 2021, 20 μήνες πριν, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πανηγύριζε επειδή δόθηκε το “πράσινο φως” για την έναρξη των έργων που θα άλλαζαν ριζικά την εικόνα των πάρκων Ελπίδος και Σμύρνης, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 3.870.000,00 ευρώ. Το έργο ακόμη δεν έχει αρχίσει και δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε πρόκειται να αρχίσει.

Στις 31 Μαΐου 2022, 8 μήνες πριν, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πανηγύριζε γιατί δόθηκε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου το “πράσινο φως” για τη δρομολόγηση έργων ριζικής ανάπλασης κεντρικών οδικών δικτύων και κοινόχρηστων ανοιχτών χώρων, στα πρότυπα των αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού. Ο δήμος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση Μανδαλιανού, εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των  9.520.905,27€ . Το έργο δεν έχει αρχίσει και δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε πρόκειται να αρχίσει.

Μπορεί να απαντήσει η διοίκηση Μανδαλιανού πότε θα αρχίσουν τα έργα; Μπορεί η διοίκηση Μανδαλιανού να απαντήσει γιατί στους άλλους δήμους υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τα έργα και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν υπάρχουν;

Σ.

Τα εκατομμύρια ευρώ για τις αναπλάσεις κεντρικών οδών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ