Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαζαμίας 2023 των έργων του Δήμου

Καζαμίας 2023 των έργων του Δήμου

Ξεκίνησε η νέα χρονιά. Θα τοποθετήσω χρονικά, τα μεγάλα έργα του Δήμου, ανά μήνα εκτέλεσης, για να δούμε όλοι μας, πως θα κυλίσει ο χρόνος μέχρι να πάμε στις εκλογές του Οκτωβρίου, για να έχουμε μία εικόνα των «ιστορικών» αλλαγών που θα αντικρύσουμε όλοι μας, αυτόν το χρόνο.

Ιανουάριος: Ξεκινάει η λειτουργία του 24ου Δημοτικού Σχολείου. Μπορεί να πέρασε η μισή σχολική χρονιά χωρίς να έχει παραδοθεί, αλλά πέρασαν όλα τα προβλήματα και πλέον θα μπορεί η νέα σχολική στέγη να βοηθήσει σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου. Μπήκε ακόμα και η χελώνα της ΔΕΗ, που καθυστερούσε τόσο καιρό την παράδοση.

Φεβρουάριος: Ξεκινάει η λειτουργία του ΚΕΠ Ευόσμου. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλα τα έργα της ανακαίνισης. Πλέον όλοι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται. Βγήκαν οι λαμαρίνες, που μπήκαν, για να μην «ματιάζονται» τα άτομα των συνεργείων και παραδόθηκε το έργο, μετά από ενάμιση χρόνο.

Μάρτιος: Μπαίνουν οι 15 νέοι ηλεκτρονικοί αισθητήρες για να δίνουν τις μετρήσεις για τη δυσοσμία και τη μόλυνση της περιοχής. Έτσι θα αναζητηθούν οι αιτίες και οι «ένοχοι» αυτών των αποτελεσμάτων (μιας και η Διοίκηση δεν τους γνωρίζει) οπότε από εδώ και πέρα μπορεί ο Δήμος να αντιδράει επίσημα.

Απρίλιος: Ολοκληρώνεται η επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Μπορεί να καθυστέρησε ένα χρόνο από τα πανηγύρια της διοίκησης, για τα 150.000 ευρώ που έδωσε η πολιτεία, αλλά προχώρησε το ζήτημα.

Μάιος: Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Ο Αγροτικός Αστέρας, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και μετά από συντονισμένες ενέργειες διοίκησης και με τη βοήθεια του Δήμου, ανεβαίνει κατηγορία. Ο Δήμος κατάλαβε πως πέρυσι δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση, που η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα δεν ανέβηκε κατηγορία, από παρασκηνιακές καταστάσεις και φέτος θα το ξεκινήσει με αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια.

Ιούνιος: Ανοίγει το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας. Έχουν γίνει όλες οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του χώρου και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα αυτοκίνητα των πολιτών για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα παρκαρίσματος της περιοχής. Μπορεί να πέρασαν 3 χρόνια, αλλά το «καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Ιούλιος: Ολοκληρώνεται η μελέτη του Δήμου και εγκρίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αποκατάσταση της οδού Ακαδήμου, που έχει μετατραπεί σε αδιέξοδο, με υποβάθμιση της περιοχής. Έτσι, θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργηθούν συνδέσεις της περιοχής με το κεντρικό οδικό δίκτυο του περιφερειακού.

Αύγουστος: Ολοκληρώνεται η μελέτη του Δήμου και εγκρίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η αποκατάσταση της περιοχής Διαλογής, που δεν έχει πρόσβαση στο κεντρικό οδικό δίκτυο του περιφερειακού. Έτσι, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για να υπάρξουν οι απαραίτητες συνδέσεις στο οδικό δίκτυο.

Σεπτέμβριος: Το ΘΕΠΑΝ «έρχεται» στο περουσιολόγιο του Δήμου. Μπορεί να έγινε εδώ και χρόνια, ότι «περνούσε από το χέρι» του Δήμου (και από τη σημερινή διοίκηση), για να χαθεί υπέρ της Εκκλησίας, αλλά δικαιώθηκε νομικά ο Δήμος επειδή μεσολάβησε το Κράτος με το Νομικό τμήμα του. Δεν το έσωσε η Διοίκηση του Δήμου, αλλά «περασμένα ξεχασμένα», ας πανηγυρίσουμε όλοι για την εφαρμογή του Δικαίου.

Οκτώβριος: Οι μετρήσεις των ηλεκτρονικών αισθητήρων, έδειξαν δυσοσμία και μόλυνση και εντοπίστηκε ο «ένοχος», οπότε ξεκίνησε η πρώτη αντίδραση της Διοίκησης εναντίον των ΕΛΠΕ. Για να προλάβω τους «κακοπροαίρετους», θα αναφέρω πως έτυχε ο συγκεκριμένος μήνας για να δείξουν οι μετρήσεις τα συμπεράσματα τους. Δεν έχει καμία σχέση ότι είναι ο μήνας των εκλογών και είναι «πιασάρικο» θέμα.

Προφανώς το κείμενο είναι σκωπτικό. Θα ήταν πραγματικά ιδανική η εξέλιξη αν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όλα αυτά που αναφέρω. Η αλήθεια είναι, όμως, πως ούτε ο πιο αισιόδοξος δημότης θα περίμενε αυτή την εξέλιξη, βλέποντας πως η Διοίκηση εδώ και τρία χρόνια δεν έχει προχωρήσει τίποτα προς επίλυση από τα μεγάλα προβλήματα.

Υγ: Καλή χρονιά σε όλους. Να είναι μία χρονιά, γεμάτη υγεία, αγάπη, πολλά χαμόγελα και όμορφες στιγμές.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ