Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜην ρωτάτε σύλλογοι τι κάνει για εσάς η διοίκηση Μανδαλιανού…

Μην ρωτάτε σύλλογοι τι κάνει για εσάς η διοίκηση Μανδαλιανού…

… σκεφτείτε τι κάνετε εσείς για τη διοίκηση Μανδαλιανού!

Στις 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα dreamonline.gr κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση:

«Είδαμε πρόσφατα ότι με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, διοργανώθηκε μια εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θα ήθελα να μας πείτε δυο λόγια για την εκδήλωση, αλλά και πόσο σημαντική θεωρείτε τη διοργάνωση τέτοιων ιστορικής μνήμης εκδηλώσεων μιας που στον Δήμο κατοικεί μεγάλος αριθμός ανθρώπων με προσφυγικές ρίζες».

«Έχουμε πάρα πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους στον Δήμο μας, πολλοί από αυτούς είναι σύλλογοι Μικρασιατών ή Ποντίων, γιατί υπάρχει έντονο προσφυγικό στοιχείο και στον Εύοσμο και στο Κορδελιό. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν εδώ, όπου δημιούργησαν τα νοικοκυριά τους, έχτισαν ξανά τις οικογένειές τους και ενώ ήταν φτωχοί, έκαναν αξιοθαύμαστα πράγματα. Εμείς οι απόγονοι, θα πρέπει τουλάχιστον σ’ αυτό το επετειακό έτος, να αποδώσουμε έναν φόρο τιμής. Ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση με τη συμμετοχή των Μικρασιατικών και Ποντιακών συλλόγων και των δύο κοινοτήτων, κατά την οποία το κάθε χαμόγελο και το κάθε δάκρυ των θεατών ήταν αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξή μας», ήταν η απάντηση του δημάρχου.

Ποιος είναι ο φόρος τιμής της διοίκησης Μανδαλιανού προς αυτούς που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία; Ήταν να επιβάλει αντίτιμο σε συλλόγους για τη χρήση δημοτικών χώρων προκειμένου να πραγματοποιούν  εκδηλώσεις. Αυτό κατήγγειλε ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στις 24 Νοεμβρίου 2022. Η διοίκηση Μανδαλιανού ζητάει χρήματα από τους συλλόγους για τη χρήση δημοτικών αιθουσών, πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ καμία διοίκηση του δήμου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού, που αναζητά τους συλλόγους για να μπορέσει να διοργανώσει εκδηλώσεις, αυτή η ίδια διοίκηση, αντί να τους στηρίξει, τους ζητάει χρήματα για να χρησιμοποιήσουν τους δημοτικούς χώρους. Βέβαια στις συνεντεύξεις του ο δήμαρχος λέει αυτά που βολεύουν τη διοίκησή του.

Σε επόμενες συνεντεύξεις του ο κύριος δήμαρχος απευθυνόμενος στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου ίσως να τους πει: «Μην κοιτάτε τι κάνουμε εμείς για εσάς. Σκεφτείτε τι κάνετε εσείς για εμάς».

Κιμ. Ο.

«Η διοίκηση Μανδαλιανού επέλεξε να δημιουργεί προβλήματα στους συλλόγους»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ