Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου αρνείται να πληρώσει αντίτιμο στο δήμο για εκδηλώσεις

0
113
TEST

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει ότι αρνείται να πληρώσει αντίτιμο για τη χρήση δημοτικών χώρων προκειμένου να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις. Καλεί το δήμο να στηρίξει τους πολιτιστικούς συλλόγους και να σταματήσει κάθε προσπάθεια να τους επιβάλει αντίτιμο. Καλεί, επίσης, τους Συλλόγους του δήμου να κρατήσουν την ίδια στάση και να μην δεχτούν την επιβολή αντιτίμου για τη χρήση των δημοτικών χώρων προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις. Το δελτίο τύπου του Συλλόγου είναι το παρακάτω:

«Το Δ.Σ  του  συλλόγου  Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” μετά τη γνωστοποίηση  της απόφασης της  σχολικής επιτροπής  για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ   με καθορισμό αντιτίμου αποφάσισε τα κάτωθι:

Ο Σύλλογος σήμερα ο παλαιότερος εν ενεργεία πολιτιστικός σύλλογος  στον Εύοσμο, συμπληρώνοντας 42 χρόνια ζωής και δράσης συνεχίζει να έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του ,δηλαδή τη διατήρηση ,συνέχιση και ανάδειξη της λαογραφίας ,του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου ,καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια ,στην οποία συμμετέχουμε εθελοντικά,  θέλουμε αρωγό και συνοδοιπόρο τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού –Ευόσμου.

Η απόφαση της σχολικής επιτροπής  να ορίσει οποιοδήποτε  αντίτιμο στην παραχώρηση ενός δημοτικού κτιρίου αντίκειται στην παραπάνω συνθήκη.

 Ποτέ καμία διοίκηση του δήμου δεν επέβαλε αντίτιμο σε συλλόγους για τη χρήση δημοτικών χώρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” αρνείται να χρησιμοποιήσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ Ευόσμου και οποιονδήποτε δημοτικό χώρο έναντι αντιτίμου γιατί:

– Δεν είναι κερδοσκοπικός.

– Δεν μπορεί να δεχτεί την επιβολή αντιτίμου στους συλλόγους του δήμου για τη χρήση δημοτικών χώρων.

– Δεν μπορεί να δεχτεί  την επιβολή αντιτίμου στους συλλόγους ενώ η κοινωνία αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα και ενώ οι σύλλογοι φυτοζωούν από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” ζητά από τη διοίκηση του δήμου:

– Να δίνονται οι δημοτικοί χώροι δωρεάν σε όλους τους συλλόγους του δήμου.

– Ο δήμος να διεκδικήσει κονδύλια για τον Πολιτισμό από την κυβέρνηση και όχι να προσπαθεί να βάλει λουκέτο στους συλλόγους με την επιβολή αντιτίμων.

– Ο δήμος να στηρίξει την ύπαρξη και τη δράση των συλλόγων του δήμου.

Ο Σύλλογος μας καλεί όλους τους Συλλόγους του δήμου να κρατήσουν την ίδια στάση και να μην δεχτούν την επιβολή αντιτίμου για τη χρήση των δημοτικών χώρων προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ