Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Μίλτος Τασούλης έτοιμος για την παράταξη Μανδαλιανού

Ο Μίλτος Τασούλης έτοιμος για την παράταξη Μανδαλιανού

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης στη DION τηλεόραση στις 7 Δεκεμβρίου 2022 και στην εκπομπή «Ξεκινάμε μαζί» με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρή, αναφέρθηκε στη δυσοσμία και στα ΕΛΠΕ λέγοντας τα παρακάτω:

  • Όχι αντιπαράθεση του δήμου με τα ΕΛΠΕ, αλλά συνεργασία σε πιο ιδιαίτερη βάση.
  • Τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν μπορούν να φύγουν από εκεί που βρίσκονται.
  • Έλεγχος, φίλτρα ελέγχου, παρεμβάσεις έτσι ώστε να προστατευτεί το περιβάλλον.
  • Κοινωνική εταιρική ευθύνη από την πλευρά των ΕΛΠΕ και εκτός από έργα που θα κάνουν εντός των εγκαταστάσεών τους, να κάνουν και έργα για τους πολίτες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, όπως σχολείο και παιδικές χαρές.
  • Να φυτέψουν δέντρα.

Ο κύριος Τασούλης, ακριβώς όπως ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, θέλει συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, κάνοντας κι αυτός πως δεν ξέρει ότι τα ΕΛΠΕ κατονομάστηκαν ως υπεύθυνα για τη δυσοσμία πριν τρία και πλέον χρόνια αλλά η δυσοσμία συνεχίζεται, κάνοντας πως δεν ξέρει πως τα ΕΛΠΕ, πριν γίνει η έρευνα του ΑΠΘ, αρνούνταν ότι ευθύνονται για τη δυσοσμία, κάνοντας πως δεν ξέρει ότι τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν να αρνούνται πως είναι υπεύθυνα για τη δυσοσμία ακόμα και μετά την έκθεση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, κάνοντας πως δεν ξέρει εκείνο το φακέλωμα δημοτικών συμβούλων και πολιτών του δήμου που ενεργοποιούνται στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος. Για ποια, λοιπόν, συνεργασία και σε ποια βάση, μιλάει ο κύριος Τασούλης;

Έλεγχος, φίλτρα, μέτρα, λέει ο κύριος Τασούλης. Μα πέρασαν τρία και πλέον χρόνια από την έρευνα του ΑΠΘ. Πότε θα τοποθετηθούν τα «φίλτρα» και θα παρθούνε μέτρα; Πόση πίστωση χρόνου δίνει ο κύριος Τασούλης στα ΕΛΠΕ;

Η κοινωνική εταιρική ευθύνη είναι μια καλή περίπτωση δωροδοκίας των κατοίκων για να ανεχτούν τη ρύπανση. Ακριβώς για τέτοια κοινωνική εταιρική ευθύνη μιλούσε εκείνος ο φάκελος, στον οποίο καταγράφονταν λεπτομερώς δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του δήμου που δραστηριοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά πριν φτάσει στην εταιρική κοινωνική ευθύνη των ΕΛΠΕ ο κύριος Τασούλης θα έπρεπε να μιλήσει για το κλειστό γυμναστήριο που δεσμεύτηκαν τα ΕΛΠΕ πως θα χτίσουν σε αντικατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου που γκρέμισαν στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ. Ας ζητήσει ο κύριος Τασούλης από τα ΕΛΠΕ πρώτα το κλειστό γυμναστήριο που χρωστάνε στο δήμο και μετά τους ζητάει να κάνουν κουβαρνταλίκια.

Όσο για τα δέντρα που ζητάει να φυτέψουν τα ΕΛΠΕ, καλά είναι να τους πει να τα φυτέψουν στις πράσινες διαδρομές του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, για να καλπάζουν τα πράσινα άλογα υπό σκιά και για να μην τα τσουρουφλίζει ο πράσινος ήλιος.

Σε τελική ανάλυση τι διαφορετικό λέει ο κύριος Τασούλης από το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό; Τίποτα απολύτως. Στο ένα από τα δύο μεγάλα προβλήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο θέμα της ρύπανσης, συμφωνούν. Εάν συμφωνεί ο κύριος Τασούλης με τον κύριο Μανδαλιανό και στο ζήτημα της σχολικής στέγης, που είναι το άλλο μεγάλο πρόβλημα του δήμου, τότε γιατί να μην συμπορευτούν; Γιατί να παιδεύεται ο κύριος Τασούλης να αναζητά υποψήφιους για το ψηφοδέλτιό του; Για να διαφωνήσει με το δήμαρχο στα πλακάκια του σιντριβανιού και στην ποιότητα της ασφάλτου. Αυτά είναι μικρά πράγματα. Άμα έχουν ίδια άποψη στα μεγάλα, θα βρουν κοινό τόπο και για τα πλακάκια και για την πίσσα και για την άσφαλτο.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Ορισμένες ερωτήσεις στον Μιλτιάδη Τασούλη για τα ΕΛΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ