Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜιλτιάδης Τασούλης: Συνεργασία του δήμου με τα ΕΛΠΕ σε πιο ιδιαίτερη βάση

Μιλτιάδης Τασούλης: Συνεργασία του δήμου με τα ΕΛΠΕ σε πιο ιδιαίτερη βάση

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης στη DION τηλεόραση στις 7 Δεκεμβρίου 2022 και στην εκπομπή «Ξεκινάμε μαζί» με τη δημοσιογράφο Δήμητρα Μακρή, ρωτήθηκε για τη δυσοσμία και όσον αφορά τα ΕΛΠΕ είπε τα παρακάτω:

«Εκεί πια είναι μια ιστορία, η οποία πρέπει κανείς όχι κάνοντας πόλεμο και αντιπαράθεση σαν δήμος απέναντι στα Ελληνικά Πετρέλαια, νομίζω όμως πια έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες, πρέπει όμως τα πράγματα να μπούνε σε πιο ιδιαίτερη βάση συνεργασίας.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα είναι εκεί, δεν μπορούν να φύγουν. Όταν δημιουργήθηκαν από την ESSO PAPPAS δεν το είχε προβλέψει κανείς ότι θα είναι πιο μακριά, τώρα όμως οι εγκαταστάσεις αυτές μένουν, είναι πια κοντά, το Ελευθέριο Κορδελιό, η Ε΄ Συνοικία και ο Εύοσμος είναι όμοροι. Αυτό το πράγμα αγκαλιάζει πια τα Ελληνικά Πετρέλαια. Εκεί πια δεν έρχεται κανείς να πάει σε μια αντιπαράθεση λογικής “όχι, δεν θέλουμε, δεν πρέπει”. Πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πανεπιστήμιο, όπως υπάρχει, από την Περιφέρεια.

Στην Ευρώπη υπάρχουν εργοστάσια μέσα στις πόλεις. Τι γίνεται; Έλεγχος, φίλτρα ελέγχου, λειτουργίες, παρεμβάσεις έτσι ώστε να προστατεύει το περιβάλλον από εγκαταστάσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στα Ελληνικά Πετρέλαια για το περιβάλλον και τους ανθρώπους και κάποια στιγμή αυτό το μπαλάκι, θα το κάνω τώρα και θα τοποθετηθώ, πρέπει να δούμε λίγο και την λειτουργία των Ελληνικών Πετρελαίων απέναντι στην κοινωνία. Η κοινωνική εταιρική ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν απέναντι στους πολίτες.

Θα μπορούσαν να γίνουν αρωγοί όχι μόνο για έργα που πρέπει να κάνουν μέσα, αλλά βελτιώνοντας και το περιβάλλον των πολιτών εκτός, με προσφορές, με παρεμβάσεις ιδιαίτερες. Όχι δυο επιταγές για τα Χριστούγεννα σε πέντε ανθρώπους σε άπορους, που είναι σημαντικό κι αυτό, παρ’ όλο που στον Εύοσμο και στο Κορδελιό υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια αντιπαράθεση ποιος τα πήρε, γιατί τα πήρε, κρύβεται ο δήμαρχος, αν πήρε κάποιες επιταγές. Υπάρχει μια, θα έλεγα, όχι τόσο σημαντική αλλά ίσως σε επίπεδο λαϊκισμού αντιπαράθεση. Εδώ μιλάμε για την ουσία των παρεμβάσεων. Εκεί πια η κοινωνική εταιρική ευθύνη των Ελληνικών Πετρελαίων πρέπει να την αναλάβουν σε συνεργασία με το δήμο, με την Περιφέρεια και να κάνουν και παρεμβάσεις. Να κάνουν ένα σχολείο, να κάνουν παιδικές χαρές μέσα στον ιστό των κατοίκων, να βελτιώσουν το περιβάλλον και εκεί που ζουν, αλλά και με τις παρεμβάσεις τους μέσα στις εγκαταστάσεις».

Ο κύριος Τασούλης ολοκλήρωσε την αναφορά του στη δυσοσμία και στα ΕΛΠΕ ζητώντας να φυτέψουν δέντρα σε ένα άλσος που υπάρχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ