Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑναγνώριση λάθος χειρισμού ή παιχνίδι με την περιουσία του Δήμου;

Αναγνώριση λάθος χειρισμού ή παιχνίδι με την περιουσία του Δήμου;

Στο χθεσινό άρθρο, εκφράστηκαν κάποιο εύλογοι προβληματισμοί, για την διαπαραταξιακή σύσκεψη με θέμα το ΘΕΠΑΝ, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε πως η απόφαση ήταν να ασκηθεί πολιτική και διοικητική παρέμβαση στην Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για να κατατεθεί άμεσα η αγωγή για το ακίνητο στα Κτηματολογικά Δικαστήρια.

Ο χρόνος που – επιτέλους – πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, είναι πολύ περίεργος. Είναι μόλις δύο μήνες, πριν τελειώσει η οριακή προθεσμία, που πρέπει να δηλωθεί. Όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα και η ανάλυση των Νόμων έχουν δημοσιευθεί από το καλοκαίρι.

1. Αν οι δύο μήνες που μεσολαβούν, μέχρι την οριακή ημερομηνία (31/12), δεν είναι αρκετοί και δεν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

2. Αν αργήσει το Νομικό Τμήμα του Κράτους για να πραγματοποιήσει την αγωγή; Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή; Θα ρίξει τις ευθύνες εκεί;

3. Είναι σίγουρη η Δημοτική Αρχή, ότι φτάνουν οι δύο μήνες και δεν έκανε, τις όποιες κινήσεις, τόσο καιρό;

4. Τελικά, έχει πεισθεί η Δημοτική Αρχή, για την ιδιοκτησία του χώρου ή είναι επικοινωνιακό παιχνίδι για την προεκλογική συγκέντρωση, που έχει προγραμματιστεί, τις επόμενες ημέρες;

  • Αν έχει πεισθεί, από όλα τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί σε συγκεντρώσεις, σε αφίσες, στην αρθρογραφία, τι άλλαξε; Τα ίδια πράγματα, γράφονται και λέγονται από το καλοκαίρι. Είναι λίγο παράλογο.
  • Αν δεν έχει πεισθεί, έκανε την συγκέντρωση μόνο για να μην υπάρχει η συνεχιζόμενη πίεση, με αποτέλεσμα την αποφυγή μεγάλου πολιτικού κόστους, εμφανίζοντας μία προσπάθεια;

5. Η Δημοτική Αρχή, θα ανακοινώσει τις ενέργειες που θα κάνει και τα αποτελέσματα αυτών; Πρέπει να έχουμε κριτήριο για αυτές. Ποιους φορείς και πως θα τους πιέσει για να πάρει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.

6. Η Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να αναφέρει όλες οι κινήσεις για να κρίνουμε και πόσο σημαντικό το έχει στην λίστα προτεραιοτήτων, αφού η απόφαση λέει για άμεση κατάθεση αγωγής για το ακίνητο, στα Κτηματολογικά Δικαστήρια.

7. Είναι προετοιμασμένη για να τα βάλει με την Μητρόπολη ή θα κρυφτεί πίσω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;

8. Αν καθυστερήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα «σηκώσει» το θέμα η Δημοτική Αρχή;

Όπως και να έχει, εκ του αποτελέσματος της σύσκεψης, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή, είτε να αναγνωρίσει τον «εγκληματικό» λάθος χειρισμό της πάνω στο θέμα, είτε αν δεν πιστεύει το όλο εγχείρημα, να αναγνωρίσουμε πως «παίζει» με την αντιπολίτευση και την περιουσία του Δήμου.

Υγ: Σε επόμενο άρθρο θα τεθούν κάποιοι προβληματισμοί του θέματος, για την αντιπολίτευση.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ