Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣενάρια μετάθεσης της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών που έχουν βάση

Σενάρια μετάθεσης της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών που έχουν βάση

Τα τελευταία 24ωρα φούντωσαν πάλι τα σενάρια μετάθεσης των δημοτικών εκλογών, τα οποία έχουν όμως βάση. Το σενάριο που επανέρχεται είναι η μετάθεση των δημοτικών εκλογών για το Μάιο του 2024 μαζί με τις ευρωεκλογές, σενάριο στο οποίο αντιδρούν οι περισσότεροι δήμαρχοι. Υπάρχουν όμως και δήμαρχοι που το προκρίνουν.

Το ζήτημα που δημιουργεί λογική βάση στη μετάθεση των δημοτικών εκλογών είναι το γεγονός πως η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Ιουλίου 2023. Στην περίπτωση που δεν θα προκύψει κυβέρνηση, πράγμα που αυτή τη στιγμή φαίνεται ως η επικρατέστερη εκδοχή, οι κάλπες θα ξαναστηθούν στο τέλος Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι Δημοτικές Εκλογές θα γίνουν στην κυριολεξία στη σκιά των Εθνικών Εκλογών. Ουσιαστικά δεν θα μείνουν περιθώρια προεκλογικής περιόδου για τις Δημοτικές Εκλογές, ενώ πιθανή τοξικότητα στο κλίμα των Εθνικών Εκλογών να μεταφερθεί και στις Δημοτικές Εκλογές. Υπάρχει βέβαια και το αντικειμενικό πρόβλημα πως τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να κατατεθούν στα Πρωτοδικεία έως το τέλος Αυγούστου 2023 και το ερώτημα είναι ποιος θα ασχολείται με αυτά μέσα σε περίοδο εθνικών εκλογών.

Τελικά η μετάθεση της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών άρχισε να φαντάζει ως λογικό σενάριο που πιθανόν να αποδεχτούν και όσοι αντιδρούσαν σ’ αυτό.

Εάν τελικά επικρατήσει το συγκεκριμένο σενάριο για μετάθεση της ημερομηνίας των Δημοτικών Εκλογών, θα έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η οποία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έχει ήδη αρχίσει με πολλούς υποψηφίους δημάρχους. Το αν αυτό θα είναι θετικό ή αρνητικό με τις κόντρες που έχουν δημιουργηθεί, θα το δείξει ο καιρός. Το σίγουρο είναι πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να τρέξουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο δεν είχαν ξανατρέξει ποτέ.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ