Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ παραπληροφόρηση της διοίκησης Μανδαλιανού για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου συνεχίζεται

Η παραπληροφόρηση της διοίκησης Μανδαλιανού για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου συνεχίζεται

Στην ανάρτηση της διοίκησης Μανδαλιανού στην επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook με τίτλο «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», η παραπληροφόρηση για το νεονεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου δίνει και παίρνει.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού είπε «ότι οι διαδικασίες μετεγκατάστασης βρίσκονται στην τελική ευθεία και ότι αναμένεται εντός του φθινοπώρου να ολοκληρωθούν».

«Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα της απρόβλεπτης καθυστέρησης στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου, αλλά και της έντονης αντίδρασης των  γονέων και κηδεμόνων του 19ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι αντιτίθενται στην προσωρινή συστέγαση των δύο σχολείων στο νεόδμητο κτίριο του 24ου, το οποίο είναι δυναμικότητας 300 μαθητών, τη στιγμή που ο αριθμός των μαθητών των δύο συγκεκριμένων σχολείων δεν ξεπερνά τους 270. Η αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι θεωρούν ότι θα υποβαθμιστεί η ποιότητα εκπαίδευσης των δικών τους παιδιών κάτι που όμως δεν μπορεί να ισχύει για ένα σχολείο μεγαλύτερης δυναμικότητας», γράφει η ιστοσελίδα του δήμου.

Παραπληροφόρηση χωρίς τέλος γιατί:

  1. Δεν αντιδρούν μόνο οι γονείς και οι κηδεμόνες του 19ου και του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Αντιδρούν η Ένωση Γονέων του Δήμου, ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλη η αντιπολίτευση του δήμου.
  2. Το κτήριο δεν είναι χωρητικότητας 300 μαθητών. Το κτήριο έχει 9 αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι λέει το σχέδιο. Όλες οι άλλες αίθουσες είναι βοηθητικές αίθουσες για ειδικά μαθήματα, τα οποία ο κύριος Μανδαλιανός θέλει να καταργήσει το έτος 2022 ως περιττά. Θα μείνει στην ιστορία η κουβέντα που ξεστόμισε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως οι μαθητές του δημοτικού δεν εκτιμούν τα εργαστήρια της Φυσικής.
  3. Το γεγονός ότι το σχολείο δεν είναι δυναμικότητας 300 μαθητών το μαρτυρά η αυλή του. Η αυλή του μαζί με το γήπεδο του μπάσκετ χωρά τους 200 μαθητές των 9 τάξεων.

Το δημοσίευμα της διοίκησης Μανδαλιανού στη σελίδα του δήμου στο facebook γράφει και το εξής: «Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους γονείς υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση έως ότου δοθεί μια μόνιμη λύση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ, με την ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου».

Θα πάρει το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη να στοιβάξει σ’ αυτήν την αυλή τόσα παιδιά επειδή έτσι θέλει ο κύριος Μανδαλιανός και με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να έχει αντίθετη άποψη; Ο κύριος Μανδαλιανός αυτό λέει στους γονείς του Ειδικού Σχολείου. Να δούμε πόσο αληθινό θα αποδειχτεί κι αυτό και ποιος στο υπουργείο θα πάρει την ευθύνη για μια τέτοια ενέργεια. Για να δούμε ποιος στο υπουργείο θα αποφασίσει να στοιβάξει μαθητές σαν σαρδέλες επειδή έτσι θέλει ο κύριος Μανδαλιανός.

Σ.

Απαράδεκτη παραπληροφόρηση της διοίκησης Μανδαλιανού για τον αγιασμό στο Ειδικό Σχολείο
Η υποκρισία της διοίκησης Μανδαλιανού για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού
Τα παιδιά του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου είναι διαβολάκια;
Αφού ο δήμαρχος ήταν στη θέση των γονέων του Ειδικού Σχολείου και μπορεί να τους καταλάβει…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ