Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΣΕ...

«ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, έδωσε το «παρών» στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ στο κτίριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με τον αγιασμό να πραγματοποιείται για μία ακόμα χρονιά στο δρόμο, αφού προαύλιο δεν υπάρχει, ο κ. Μανδαλιανός τόνισε ότι οι διαδικασίες μετεγκατάστασης βρίσκονται στην τελική ευθεία και ότι αναμένεται εντός του φθινοπώρου να ολοκληρωθούν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα της απρόβλεπτης καθυστέρησης στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου, αλλά και της έντονης αντίδρασης των  γονέων και κηδεμόνων του 19ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι αντιτίθενται στην προσωρινή συστέγαση των δύο σχολείων στο νεόδμητο κτίριο του 24ου, το οποίο είναι δυναμικότητας 300 μαθητών, τη στιγμή που ο αριθμός των μαθητών των δύο συγκεκριμένων σχολείων δεν ξεπερνά τους 270. Η αντίδραση έγκειται στο γεγονός ότι θεωρούν ότι θα υποβαθμιστεί η ποιότητα εκπαίδευσης των δικών τους παιδιών κάτι που όμως δεν μπορεί να ισχύει για ένα σχολείο μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους γονείς υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση έως ότου δοθεί μια μόνιμη λύση για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ, με την ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου.

«Η εκπαίδευση, η συντροφικότητα και η κοινωνικότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των παιδιών και οφείλουμε να τους το διασφαλίσουμε σε κατάλληλες συνθήκες», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Πέρα από τη χαρά αισθάνομαι και τιμή που με προσκαλέσατε, αλλά δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι ντροπή που σας αντικρίζω, γιατί  πέρυσι στον ίδιο χώρο είχα υποσχεθεί ότι ο αγιασμός θα γινόταν σε έναν άλλον χώρο. Κι όμως ακόμα βρισκόμαστε εδώ και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Το πρόβλημα, ωστόσο, πλησιάζει προς τη λύση του, παρότι υπάρχουν πολλές τρικλοποδιές. Η πρόθεση μας ήταν να φοιτήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες όλα τα παιδιά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ακόμα και υπογείως, ώστε να μην προχωρήσει το σχέδιο της συστέγασης, με την πρόφαση ότι δεν χωράνε τα παιδιά του 19ου και του 24ου. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά χωράνε. Το κτίριο που στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ δεν κάνει ούτε για ποντίκια. Θεωρώ ηθικό χρέος απέναντι σας προτού τελειώσει αυτή τη θητεία, τα παιδιά να βρουν μία στέγη και δεν με ενδιαφέρει αν είναι παιδιά από το Δήμο μας ή από άλλους Δήμους. Για μένα αυτά τα παιδιά είναι άγγελοι και οι γονείς ήρωες και εμείς οφείλουμε να δώσουμε τις προϋποθέσεις να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους. Ήμουν στη θέση σας και μπορώ να σας καταλάβω από τη θέση του γονέα. Πλησιάζουμε στην τελική λύση. Συγγνώμη που δεν καταφέραμε να είμαστε εκεί σήμερα. Θα είμαστε, όμως σύντομα».

Ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Στον αγιασμό το «παρών» έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Γιώργος Σταυρίδης, η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Όλγα Αθανασιάδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καμαρινός και Αντώνης Κοντσίδης.

Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ