Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν απογράφησαν περισσότεροι κάτοικοι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί δεν απογράφησαν περισσότεροι κάτοικοι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου επαίρεται πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ήταν από τους λίγους δήμους που ο πληθυσμός αυξήθηκε ενώ ο γενικός πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά την απογραφή του 2021.

Ο τέως δήμαρχος Πέτρος Σούλας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, είπε πως θα μπορούσαν να απογραφούν στο δήμο πολλοί περισσότεροι κάτοικοι.

Έχει δίκιο ο τέως δήμαρχος πως θα μπορούσαν να απογραφούν στο δήμο πολύ περισσότεροι κάτοικοι, αφού ο δήμος έχει πολύ περισσότερους κατοίκους από αυτούς που απογράφησαν σ’ αυτόν.

Γιατί όμως δεν απογράφησαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου πολλοί νέοι κάτοικοι; Φταίει απλώς το γεγονός πως η διοίκηση δεν έκανε όλα όσα θα έπρεπε να κάνει; Ή μήπως φταίει και κάτι άλλο;

Γιατί ένα ζευγάρι, που αγόρασε ή νοίκιασε διαμέρισμα στο δήμο μας και αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ τα παιδιά του, να απογραφεί στο δήμο μας όταν διαβάζει αναρτήσεις υποψηφίων, οι οποίοι θέλουν να γίνουν για πρώτη φορά ή να ξαναγίνουν δήμαρχοι, περί κάποιου που αποφάσισε να συμπορευτεί με την παράταξή τους και είναι «γέννημα θρέμμα του Ευόσμου», ενώ την ίδια στιγμή όταν κάποιος δεν είναι «γέννημα θρέμμα του Ευόσμου ή του Κορδελιού» δεν γράφουν την καταγωγή του παρά μόνο γράφουν πόσα χρόνια μένει στο δήμο ή πόσα χρόνια είναι επαγγελματίας στο δήμο;

Γιατί ένα ζευγάρι, που αγόρασε ή νοίκιασε διαμέρισμα στο δήμο μας και αποφάσισε να μεγαλώσει εδώ τα παιδιά του, να απογραφεί στο δήμο μας όταν βλέπει τοπικιστικές συμπεριφορές από δημοτικούς συμβούλους με αφορμή, για παράδειγμα, το θέμα της παρέλασης;

Ας καταλάβουν όσοι έχουν τοπικιστικές τάσεις πως σε έναν δήμο στον οποίο οι νέοι κάτοικοι είναι περισσότεροι από το άθροισμα των παλιών, Κορδελιωτών και Ευοσμιτών, δεν χωρούν κουβέντες περί «γεννημάτων» και «θρεμμάτων». Ας καταλάβουν επίσης πως δεν χωρούν τέτοιες κουβέντες σ’ έναν δήμο που αναπτύχθηκε εξαιτίας των νέων κατοίκων, που εξαιτίας αυτών έγινε δεύτερος μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα και που εξαιτίας αυτών έχει τόσο μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε γιατί δεν απογράφησαν περισσότεροι νέοι κάτοικοι σ’ έναν δήμο που υπάρχουν ακόμη τοπικιστικές φωνές και ακόμη κάποιος υπολογίζεται με το αν γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ αυτόν το δήμο. Μερικοί νόμισαν ότι η μάχη της «ενιαίας παρέλασης» αφορούσε τους Κορδελιώτες και τους Ευοσμίτες, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Τα όσα ακούγονταν με αφορμή την ενιαία παρέλαση τα άκουγαν και οι νέοι κάτοικοι, που είναι πλειοψηφία στο δήμο, και αισθάνθηκαν ξένο σώμα. Ας προσέχουμε λοιπόν τι λέμε και τι γράφουμε.

Χ.Κ.

ΥΓ. Εάν κάποιος σκεφτεί πως κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ αυτόν τον τόπο, τον πονάει περισσότερο από τους νεοφερμένους, ας το ξανασκεφτεί, γιατί δεν ήταν νεοφερμένοι αυτοί που κόντεψαν να αφήσουν να χαθεί το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ