Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Θα μπορούσε ο πληθυσμός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να αυξηθεί πολύ περισσότερο»

«Θα μπορούσε ο πληθυσμός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να αυξηθεί πολύ περισσότερο»

Ο τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, ρώτησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη, ποιους από την αντιπολίτευση εννοούσε με τη δήλωσή του για τις Κασσάνδρες της απογραφής.

Ο τέως δήμαρχος είπε πως δεν είδε κάποιον από τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να πει κάτι και παρακάτω συμπλήρωσε πως κανένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δεν κατηγόρησε τη διοίκηση, εννοώντας προφανώς πως κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έκανε κάποια αρνητική πρόβλεψη για την απογραφή.

«Το μόνο που είχαμε πει όλοι μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να κάνουμε ενέργειες πληροφόρησης των δημοτών και να τους καλέσουμε να απογραφούν εδώ», τόνισε ο Πέτρος Σούλας.

Τέλος ο κύριος Σούλας ρώτησε τι ενέργειες έκανε ο δήμος για την απογραφή: Αν ανάρτησε πανό, αν έκανε δημοσιεύσεις; Τι ενέργειες έκανε ο δήμος για να αυξηθεί ο πληθυσμός κατά 3.000 κατοίκους;

Ο κύριος Σούλας ολοκλήρωσε την αναφορά του στην απογραφή υπογραμμίζοντας πως αν πράγματι έκανε ενέργειες ο δήμος, ο πληθυσμός θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 5.000 ή 10.000 ή και 15.000 κατοίκους.

Ο Κώστας Σωτηράκης απάντησε πως τα όσα περί Κασσανδρών είπε, δεν αφορούσαν την Οικονομική Επιτροπή. Ο κύριος Σωτηράκης συμπλήρωσε πως ο δήμος, επειδή φοβήθηκε την πανδημία, προσέλαβε εξωτερικό συνεργάτη για να γίνει η ενημέρωση σχετικά με την απογραφή και οι παρατάξεις μπορούν να ενημερωθούν, όποτε θέλουν, για το τι ακριβώς έκανε ο εξωτερικός συνεργάτης.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα είχε αποφασίσει τη συνεργασία με τον εξωτερικό συνεργάτη, αλλά κάποιοι είπαν πως ο δήμος έδωσε τζάμπα λεφτά γιατί δεν έγιναν ενέργειες. Σ’ αυτούς αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος όταν μίλησε για Κασσάνδρες.

«Φοβηθήκαμε όλοι, διοίκηση και αντιπολίτευση, μην πέσουμε σε πληθυσμό κάτω από 100.000, κάτω από την προηγούμενη απογραφή, γιατί έπεσαν όλοι οι δήμοι, πράγμα που τελικά δεν έγινε και ο σκοπός επιτεύχθηκε», υπογράμμισε ο Κώστας Σωτηράκης.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ