Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ αμφισβήτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από αντιδήμαρχο

Η αμφισβήτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από αντιδήμαρχο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Μίμης Κεραμιδάς, παρά τις αντιπαραθέσεις της διοίκησης με την αντιπολίτευση, χαίρει σεβασμού από την αντιπολίτευση.

Υπάρχουν μερικές φορές αντιπαραθέσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με τον Μίμη Κεραμιδά, αλλά μέσα στα όρια. Ίσως στις πρώτες συνεδριάσεις κάποιες αντιπαραθέσεις να είχαν ξεφύγει από τα όρια, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σε αντίθεση όμως με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών συμπεριφέρεται απέναντι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σαν να έχουν προηγούμενα και σε κάθε συνεδρίαση τον «περιμένει στη γωνία».

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών συνεχώς αμφισβητεί τον τρόπο που ο Μίμης Κεραμιδάς διευθύνει τη συζήτηση. Κυρίως οι ενστάσεις του αντιδημάρχου αφορούν την ανεκτικότητα του προέδρου απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όταν εκείνοι βγαίνουν εκτός θέματος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθεί να κρατήσει δύσκολες ισορροπίες και αυτό φάνηκε στις πρώτες συνεδριάσεις. Δεν είναι κακό να δείχνει και ανεκτικότητα, προκειμένου να μην υπάρχουν οξύνσεις. Η κριτική των συναδέλφων του της διοίκησης θα πρέπει να είναι προσεκτική απέναντί του. Έχει κρίση ο πρόεδρος για να διαχειριστεί τη συζήτηση με τη λογική και όχι με φωτιά και σίδερο.

Ο κύριος Κεραμιδάς έχει καταφέρει στις τελευταίες συνεδριάσεις να υπάρχει μια σχετική ομαλότητα στη διαδικασία. Κανονικά οι συνάδελφοί του της διοίκησης θα έπρεπε να του δώσουν συγχαρητήρια. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί καλύτερα ας αναλάβει τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά ο κύριος Κεραμιδάς είναι ένας ευγενικός άνθρωπος χαμηλών τόνων και οι υψηλοί τόνοι απέναντί του δεν δημιουργούν καλή εικόνα για όποιον τους χρησιμοποιεί.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ